1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Electrical problem, plz help

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Alderleet, Feb 19, 2012.

  1. Feb 19, 2012 at 9:52 PM
    #1
    Alderleet

    Alderleet [OP] Ace of Spades

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Member:
    #65324
    Messages:
    1,133
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Salty Hell
    Vehicle:
    '00 Acc Cab TRD 4x4
    Hey all, I have a bizarre electrical problem.

    I drove my truck to my girls house, and turned it off. When I tried to start it, it had all the lights on. I turned it to the starting position, and it went black. All lights and electrical systems shut off. Cabin lights, headlights, everything.

    I tried again a couple hours later, and opened the engine fuse box and the cabin fuse box. No bad fuses there.

    The battery cables are fine too.


    However, after peeking inside the fuse boxes, I noticed the system came back on, and it started.

    What the fuck... This is baffling.
     
  2. Feb 20, 2012 at 2:21 PM
    #2
    Alderleet

    Alderleet [OP] Ace of Spades

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Member:
    #65324
    Messages:
    1,133
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Salty Hell
    Vehicle:
    '00 Acc Cab TRD 4x4
    Huzzah mystery solved.

    Turns out, when firestone worked on changing all my fluids, they pulled the negative terminal clamp off, and did a piss poor job tightening it back on.

    Last night, in 10* weather, using my iphones flashlight, it looked like it was tight on. Sure enough this morning, i went and wiggled it around and saw it had a gap.

    I scrubbed, reapplied electric grease, and tightened it back on.

    I feel retarded right now, it looked fine last night
     
  3. Feb 20, 2012 at 2:28 PM
    #3
    ffirg

    ffirg Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Member:
    #57975
    Messages:
    4,415
    Gender:
    Male
    First Name:
    mike
    Anchorage, Alaska
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5 TRD 4X4
    Deckplate mod, grey wire mod, Moromoto Mini H1 projectors, 20'' Blitzpro LED bar, two 6'' Blitzpro LED bars, ultra gauge, rhino lined bed, LED dome light in camper shell, and more to come...
    I love finding solutions to problems like that. So much cheaper :D Glad you figured it out :cheers:
     
To Top