1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

elocker wont work! help!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Foster9091, Nov 29, 2009.

  1. Nov 29, 2009 at 9:16 AM
    #1
    Foster9091

    Foster9091 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Member:
    #23314
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    Upperco, MD
    Vehicle:
    01 Doublecab TRD
    deckplate mod, floor mats, hi lift, scanquage, and 2 in front leveling kit
    I did the the grey wire mod and my locker will not work. when i press the button the light on the dash just blinks. there is no sound of it trying to engage. i just got the truck a little bit ago and i never tested it to make sure it worked because it was such a good deal. it is a 01 tacoma double cab trd offroad package. i would bet the person that had it never even had it 4 lo or used the locker. can anyone help?
     
  2. Nov 29, 2009 at 9:25 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Push the button, and pull forward while turning the wheel left and right.
     
  3. Nov 29, 2009 at 9:27 AM
    #3
    Afwrestler1986

    Afwrestler1986 Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Member:
    #6768
    Messages:
    3,662
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Johnstown, NY
    Vehicle:
    01 trd 4X4 ex cab manual
    Gray wire, Some lights in the bed area, and some character marks throughout.
    Did you ground the right end of the wire? that is pretty important.
     
  4. Nov 29, 2009 at 9:28 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    yeppo! :)
     
  5. Nov 30, 2009 at 2:58 PM
    #5
    Foster9091

    Foster9091 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Member:
    #23314
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    Upperco, MD
    Vehicle:
    01 Doublecab TRD
    deckplate mod, floor mats, hi lift, scanquage, and 2 in front leveling kit
    i tried these ideas. nothing worked. anything else? could something be broke?
     
  6. Nov 30, 2009 at 3:02 PM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    If you did the mod correctly, it will engage. Re check what you did, and make sure you did it propperly.
     
  7. Nov 30, 2009 at 3:55 PM
    #7
    Afwrestler1986

    Afwrestler1986 Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Member:
    #6768
    Messages:
    3,662
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Johnstown, NY
    Vehicle:
    01 trd 4X4 ex cab manual
    Gray wire, Some lights in the bed area, and some character marks throughout.
    Yeah, you have to ground the wire that comes from the plug on the plug side.


    ------------/ <Cut wire> /--------------(((((((( <plug.


    ___________Ground this end^
     
  8. Nov 30, 2009 at 4:06 PM
    #8
    Foster9091

    Foster9091 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Member:
    #23314
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    Upperco, MD
    Vehicle:
    01 Doublecab TRD
    deckplate mod, floor mats, hi lift, scanquage, and 2 in front leveling kit
    i did that right. if i did not ground it correctly the light would not come on when i pressed the button. correct?
     
  9. Nov 30, 2009 at 4:14 PM
    #9
    Afwrestler1986

    Afwrestler1986 Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Member:
    #6768
    Messages:
    3,662
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Johnstown, NY
    Vehicle:
    01 trd 4X4 ex cab manual
    Gray wire, Some lights in the bed area, and some character marks throughout.
    The light will in fact come on. I went through it for about 5 minutes before I realized I grounded the wrong end of the wire I cut. Post a pic of how you did it.
     
To Top