1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Engine lugging

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Steelersboy, Nov 16, 2010.

  1. Nov 16, 2010 at 12:33 AM
    #1
    Steelersboy

    Steelersboy [OP] New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Member:
    #46232
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    95 4x4 sr5
    6 inch fab tech 32 mtr's
    Hey I'm new here I have a 95 sr5 Tacoma that is missing bad feels like I'm to high of a gear whenever I accelerate I have All new coils new wires and plugs and a new air and fuel filter but still isn't fixing the problem I also ran some sea foam injector cleaner through it any possible solutions would be much appreciated thanks
     
  2. Nov 16, 2010 at 5:44 AM
    #2
    WASTE MANAGEMENT

    WASTE MANAGEMENT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Member:
    #24467
    Messages:
    184
    Gender:
    Male
    First Name:
    Travis
    Umatilla Florida
    Vehicle:
    97 tacoma 4x4 3.4 w/5 speed
    new 31x10.5 tires, mag wheels, drilled rotors, new sound, and a cb.
    Check the compression in each cyl. make sure they are all at least 90 P.S.I. thats min. you could have a valve sticking.
    Is it a 4 or 6 cyl?
     
  3. Nov 16, 2010 at 5:52 AM
    #3
    cab4you26

    cab4you26 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Member:
    #22756
    Messages:
    393
    Gender:
    Male
    First Name:
    Corey
    VA
    Vehicle:
    97 Tacoma, 5spd 2.7L
    Wheelers Offroad black steel wheels, 12 disc changer, spray in bedliner, Black UWS toolbox, Kelly Safari TSR's, Dynomax Super Turbo
    Probably not likely but check for spark.
     
  4. Nov 16, 2010 at 9:53 PM
    #4
    Steelersboy

    Steelersboy [OP] New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Member:
    #46232
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    95 4x4 sr5
    6 inch fab tech 32 mtr's
    Thanks it's a 6 it actually was a hidden wire unrelated to the ignition system shorting out only block
     
  5. Nov 16, 2010 at 10:31 PM
    #5
    Mr.Fahrenheit

    Mr.Fahrenheit Dennis = sinneD

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Member:
    #7060
    Messages:
    653
    Gender:
    Male
    American Canyon, California
    Vehicle:
    01 Taco 3.4L 5spd TRD
    K&N CAI, HUSKY LINERS, LOW PRO TOOL BOX, GRAY WIRE MOD, OPTIMA RED TOP, GOODRIDGE STEEL BRAKE LINES, FAB TECH LIFT,
    good find....
     
To Top