1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Engine starts but stops immediately

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by DTaCo, Nov 28, 2009.

  1. Nov 28, 2009 at 11:22 AM
    #1
    DTaCo

    DTaCo [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Member:
    #25837
    Messages:
    40
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Minnesota
    Vehicle:
    2003 Tacoma manual 4x4 V6
    6" Drop Bracket Suspension Lift with coil spacers and a 1" body lift. Trailmaster add-a-leaf in in the back with a 3" block.
    I changed the plugs, wires, fuel filter, and cleaned the MAF. Now when I try to turn it over it starts and runs for about 1-2 seconds and then stops. The fuel filter is on correctly I actually put the old one back on. I also gapped the plugs and removed and replaced them twice. I reset the EFI fuse and disconnected the battery. I am at a complete loss but feel like it should be an easy fix. If I cant get it fixed by tomorrow I will be forced to bring it somewhere please help. Thanks.

    I also changed out the PCV valve if that has anything to do with it.
     
  2. Nov 28, 2009 at 12:30 PM
    #2
    hucker

    hucker Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Member:
    #12832
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    boise
    Vehicle:
    2000 PreRunner
    Big air repair custom bumper Magnaflow cat back Airraid Spacer Spectre intake Hood Spikes
    I swapped plugs and wires yesterday and I had my intake off so I could put a quick shot of seafoam through the fuel controller, my truck would start and then die, it was because the MAF was not connected to the fuel controller. Might be something to do with that? Make sure you wires are hooked up right also
     
  3. Dec 27, 2016 at 9:52 AM
    #3
    ogdog

    ogdog Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Member:
    #183020
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    nantucket
    Vehicle:
    2009 dbl cab lb trd sport.
    General HD leaf springs
    DTaCo - i know this is an old thread but did you figure out what was wrong with your start/stop issue ? My 2009 has started to do same thing, only a few times but afraid this may be start of something . Thanx.
     
  4. Dec 27, 2016 at 6:01 PM
    #4
    CodeSeven

    CodeSeven Yo

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Member:
    #136597
    Messages:
    1,818
    Gender:
    Male
    First Name:
    Serge.
    Coachella Valley
    Vehicle:
    '00 Taco 3.4 4x4 TRD ( <3), '06 Taco Prerunner 4.0 (totaled)
    3 inch lift. bluetooth stereo. blue transparent skulls shift knobs
    can only really say, check your fuel pressure. your regulator may be bad.
     
    ogdog likes this.
To Top