1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Fan, Temp and vent gauges question

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by yamabiker, Apr 18, 2009.

  1. Apr 18, 2009 at 10:38 PM
    #1
    yamabiker

    yamabiker [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Member:
    #15616
    Messages:
    46
    Gender:
    Male
    Utah
    Vehicle:
    2006 Double Cab SR5 TRD
    I was checking out the stereo wiring on my 2006 Tacoma dbl cab to see if my stereo would be compatible. When I put the fan, temperature and vent control unit back in, I could not remember if it would light and dim with the dashboard light dimmer. It doesn't now. I pulled it out again and no wires were loose. Someone tell me if those dials are suppose to light up and dim with the dimmer. The owner's manual was MIA when i got the truck and mine has not arrived yet.

    The recirc vent and AC lights do work.

    Thanks
    Yamabiker
     
  2. Apr 19, 2009 at 6:02 PM
    #2
    dogsmember

    dogsmember FIIGMO

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Member:
    #13603
    Messages:
    65
    Gender:
    Male
    Halifax Nova Scotia
    Vehicle:
    2009 Tacoma A/C Package

    Mine do not dim with the dashboard light dimmer. They will only illuminate when you turn on the lights. I have a 2009 ACS Cab 4x2
     
  3. Apr 20, 2009 at 11:56 AM
    #3
    dogsmember

    dogsmember FIIGMO

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Member:
    #13603
    Messages:
    65
    Gender:
    Male
    Halifax Nova Scotia
    Vehicle:
    2009 Tacoma A/C Package
    I stand corrected big guy. I tested them this morning on my way to work and the dials did dim when I used the dimmer switch. Maybe there is a short some where or they are not making a full contact. Good luck
     
  4. Apr 21, 2009 at 9:33 PM
    #4
    yamabiker

    yamabiker [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Member:
    #15616
    Messages:
    46
    Gender:
    Male
    Utah
    Vehicle:
    2006 Double Cab SR5 TRD
    Knowing is better than not knowing. Thanks for checking it out for me. I must have done something when I pulled out the control panel. Not serious, but I would like to get it working. I will have to pull out the volt meter next time I look at it.

    Yamabiker
     
  5. Apr 22, 2009 at 4:11 PM
    #5
    dogsmember

    dogsmember FIIGMO

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Member:
    #13603
    Messages:
    65
    Gender:
    Male
    Halifax Nova Scotia
    Vehicle:
    2009 Tacoma A/C Package

    Good Luck. Hope you find the problem
     
  6. Jul 3, 2009 at 12:30 AM
    #6
    1BlkT

    1BlkT Mod'n on a Budget

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Member:
    #3283
    Messages:
    1,290
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ty
    90603
    Vehicle:
    2006 Black Sport Double Cab
    Allied 4'' Spindles, Sway A Way 2.5 Coilovers, Donahoe Remote Reservoir Shocks w/ Deaver 11Pack Leafs, Goodyear Duratrac 285's, Pro Comp Series 8128, Recessed Grill w/Hella 500's behind, Tint, Black TRD Skid Plate, Debadged, Tailgate Hose Clamp, Weathertech Mats, Aero Turbine 2525XL Exhaust, Volant Intake, RETRO'D Headlights by Yosh2000
    you ever figure out the problem? I pulled mine and reinstalled and now all of them are lite except the turn dial closest to the drivers side. The one that determines fan speed.

    Anyone else have a suggestion?
     
To Top