1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Firestone Ride Rite Airbags installed but make some noise...

Discussion in 'Towing' started by 08BlackTacoma, May 5, 2009.

  1. May 5, 2009 at 12:20 AM
    #1
    08BlackTacoma

    08BlackTacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Member:
    #7618
    Messages:
    127
    Gender:
    Male
    South Florida
    Vehicle:
    09' Double Cab V6 SR5, Long Bed, TRD Sport
    Hey Guys

    I just installed a set of firestone ride rite airbags on my 09 DC V6 LB, I installed them correctly and only put about 10psi in each until I tow and need to inflate them more. However today i realized i get a noise when going over speed bumps from the rear suspsnsion, its almost like it lifts off the leaf then comes back down and that is what i hear, does anyone else have this? I know they are installed correctly though. I think i wont hear it if i inflate it more or if i tighten the screws more that connect it to the leafs, but i didnt want it so tight that it will bend.

    Thanks
    Neal
     
  2. May 5, 2009 at 4:05 AM
    #2
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Got pictures?
     
  3. May 5, 2009 at 11:41 AM
    #3
    08BlackTacoma

    08BlackTacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Member:
    #7618
    Messages:
    127
    Gender:
    Male
    South Florida
    Vehicle:
    09' Double Cab V6 SR5, Long Bed, TRD Sport
    Of what? the car? or the airbag installed, its not really that special looking, lol.
     
  4. May 5, 2009 at 11:46 AM
    #4
    08BlackTacoma

    08BlackTacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Member:
    #7618
    Messages:
    127
    Gender:
    Male
    South Florida
    Vehicle:
    09' Double Cab V6 SR5, Long Bed, TRD Sport
    I had everything real tight when I installed it, I cannot imagine it being loose, but I will double check it later and make sure everything is tight.
     
  5. May 5, 2009 at 11:55 AM
    #5
    08BlackTacoma

    08BlackTacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Member:
    #7618
    Messages:
    127
    Gender:
    Male
    South Florida
    Vehicle:
    09' Double Cab V6 SR5, Long Bed, TRD Sport
    Hmmm. I dont really have anything in the bed to make noise and the ride doesn't feel that much stiffer. I will check all the bolts again to make sure. How tight did you make the 4 bolts that connect to the leafs? I have might tight, and if I do it any tighter that black metal bar will bend that is holding the nuts down.
     
  6. May 5, 2009 at 12:33 PM
    #6
    08BlackTacoma

    08BlackTacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Member:
    #7618
    Messages:
    127
    Gender:
    Male
    South Florida
    Vehicle:
    09' Double Cab V6 SR5, Long Bed, TRD Sport
    What pin? you do not mean the bump stop do you? if so yes i cut that down flush.
     
  7. Jul 15, 2009 at 12:18 AM
    #7
    peel.m

    peel.m Member

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Member:
    #13133
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    flowmaster exhaust, K&N cold air intake
    Neal,

    I also just recently installed the Air Lift Bags for my 05' double cab taco. (well maybe 5K ago). Anyways, my springs made some noise for about the first 1K miles or so. I think it was just the springs adjusting to their new position with the bags around 7psi. Long story short, the noises are all gone at this point. It could simply be to just wait a while and see if the noise goes away.

    Hope this helps.
     
  8. Mar 18, 2015 at 2:38 PM
    #8
    nomagination

    nomagination New Member

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Member:
    #151211
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    TN
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5
    Airlift Suspension Kit
    I installed the AirLift 59561 kit on my 06 PreRunner to help with towing my camper. They were quiet for the first few months then the drivers side bag started popping. I checked all the hardward and it was tight and intact. So I took off the bags thinking I might have a bad leafspring (from the recall). Leafs weren't bad. Left bags off for a while, no noise. Put the bags back on and they were quiet at first, but the sound from the drivers side bag came back after a while. It does it when going over speedbumps or taking off from a stop. Towing or loading doesn't seem to be affected, its just annoying. If I find an answer or cause, I'll post it.
     
  9. Mar 18, 2015 at 5:53 PM
    #9
    Jefes Taco

    Jefes Taco Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Member:
    #126413
    Messages:
    1,712
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    14' DCLB TRD Sport supercharged
    You realize the last reply in this thread was nearly 6 years ago?:eek:
     
To Top