1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

fog light anytime problem.

Discussion in 'Lighting' started by smurf taco, Feb 3, 2013.

  1. Feb 3, 2013 at 12:51 PM
    #1
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    so i did the fog light anytime problem and i followed the directions and everything went fine except when i went to test it. i completely lost my fog light and it woudnt turn on at all with the head lights on or off. i have a 2009 trd sport dblcb LB. so i decided to say f*** it and put it back to the way it was and then all of the sudden my check engine light is on along with traction control? will this turn off after driving some miles or what?
     
  2. Feb 3, 2013 at 5:51 PM
    #2
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
  3. Feb 3, 2013 at 5:55 PM
    #3
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,910
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Check fog fuse first.

    Second try unhooking your battery for 15 mins.. May need to get code pulled and system flashed. But it sounds like you tapped into the wrong wire.
     
  4. Feb 3, 2013 at 5:55 PM
    #4
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,091
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    Post up what you did, exactly, step by step. There are several fog light anytime mods out there so depending on what you did, what wires you cut, etc., there could be different results. The fog light anytime mod is a very simple wiring modification, if someting went wrong, you cut the wrong wire and did something you shouldn't have.
     
  5. Feb 3, 2013 at 6:02 PM
    #5
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    i followed the steps on cheap tacoma mods. i spliced into the solid light green wire in the fuse box on the little clip and i ran the wire that i spiced onto a male connector on the fog light relay which was i think the only relay that was vertical if you were standing on the drivers side. it was a simple process on the installation process and i looked over it 1000 times and im positive i did nothing wrong and i had every wire correct.
     
  6. Feb 3, 2013 at 6:04 PM
    #6
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,910
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Can you take a pic and post it showing what relay you tapped into and what wire?
     
  7. Feb 3, 2013 at 6:08 PM
    #7
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,091
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    x2, show us what you did if you can. What you did was splice your marker light wire to trigger the fog light relay. It should not have had any affect on your CEL. Check all your fuses. Are your headlights and marker lights functioning properly?
     
  8. Feb 3, 2013 at 6:12 PM
    #8
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    the first photo is the relay i tapped into and the second photo is the wired i tapped into and like i said before i put everything back to the way it was and my fog lights work fine im just worried about the check engine light and traction control light

    IMG_1482.jpg
    IMG_1487.jpg
     
  9. Feb 3, 2013 at 6:14 PM
    #9
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    yes everything functions fine its just all the warning lights
     
  10. Feb 3, 2013 at 6:20 PM
    #10
    elclem21

    elclem21 Quebeker

    Joined:
    Aug 26, 2012
    Member:
    #85551
    Messages:
    172
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clément
    Kingston, ON
    Vehicle:
    2009 Tacoma TRD DCLB
    OME 885x front, Dakars rear, TC UCAs, Front Mud Flaps trim, Foglights Anytime mod, WeatherTech DigitalFit floor mats, WeatherTech window visors, HomerTaco Raptor Style satoshi grill, 20" LED light bar, ProEFX towing mirrors
    Well I also have a 2009 DCLB and did this mod. It is working just like it is supposed to. You are pointing at the right relay, and the light green wire you taped in is the good one.

    Check the fuses, this would be 1 thing to start with. The battery disconnect would also be a good thing to do if you found nothing. Wish you good luck with the troubleshooting.
     
  11. Feb 3, 2013 at 6:22 PM
    #11
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    thats why im so confused :confused: i knew i had everything right.... oh well
     
  12. Feb 3, 2013 at 6:23 PM
    #12
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,091
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    Jeez, looks like you have everything correct. Do you have a test light? If so, check that green wire, it should become 'hot when you turn your parking lights on (just to make sure you have the correct green wire). Otherwise, like said above, disconnect the battery for 20 minutes to let the ECU reset itself. Have you done any other work to the truck recently?
     
  13. Feb 3, 2013 at 6:27 PM
    #13
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    i just reset the battery and all the lights turned off thank god lol so now im wondering why the mod didnt work and no i havent done any recent mods that would effect that. ive only done led reverse lights recently.
    EDIT: no i dont have a test light
     
  14. Feb 3, 2013 at 6:29 PM
    #14
    monsterkx2fiddy

    monsterkx2fiddy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Member:
    #74357
    Messages:
    842
    Gender:
    Male
    tennessee
    Vehicle:
    09 SR5
    I think its the fuse thats a 10a inside the truck behind the coin holder.
    2nd row first one on the left or second. Check it

    Nevermind looks like you got it
     
  15. Feb 3, 2013 at 6:31 PM
    #15
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,910
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Glad your warning lights turned off. Try again maybe wires touched a metal contact and shorted it out.
     
  16. Feb 3, 2013 at 6:33 PM
    #16
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    ill try it again since i know the warning lights will shut off. what fuse is eveyone telling me to check?
     
  17. Feb 3, 2013 at 6:34 PM
    #17
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,910
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Fog fuse under dash.
     
  18. Feb 3, 2013 at 6:41 PM
    #18
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    okay ill look for it. thanks guys
     
  19. Feb 3, 2013 at 6:59 PM
    #19
    smurf taco

    smurf taco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Member:
    #51009
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Hobe Sound, Fl
    Vehicle:
    speedway blue 09 prerunner sport 2wd
    brite ass led headlights and fogs, fuel hostage wheels, mellow tone dual exhaust, black westin bull bar, go rhino nerf bars, toyota neoprene black and blue seat covers, image dynamics door speakers all around, Bilsteins 5100s all around set at 0 with maxtrac spindles and eibach coils and total chaos UCAs with OCtaco brakelines all around and all pro expo leafs in the rear running 295/70/17 cooper ST Maxx, cobra cb radio w/ 3ft fire stik, bed lights, jvc double din head unit, AC in cab mod, AFE CAI...more mods to come
    weirdest thing...checked the fuses and eveything was fine. so i just re-did the mod and now everything works with no warning lights or anything. really weird but im glad its working!
     
  20. Feb 3, 2013 at 7:14 PM
    #20
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,091
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    If you hooked everything up when the wires were live, something might have touched that shouldn't have. Could just be a weird anomoly, just keep an eye on everything for a few days.
     
To Top