1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

For You PA15-Toy Owners...

Discussion in 'Audio & Video' started by IrishPilot, Sep 5, 2009.

  1. Sep 5, 2009 at 3:19 AM
    #1
    IrishPilot

    IrishPilot [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19104
    Messages:
    809
    Gender:
    Male
    MN
    Vehicle:
    09 TRD Off-Road 4x4 Double Cab
    Any reviews now that you have had it for awhile?
    Any problems with certain iPod models?

    Im about to pull the trigger on one of these. One thing that bothers me is that it might take up to 25 seconds to get everything fired up on the iPod. Do you guys find that an annoyance when using it?

    Thanks!
     
  2. Sep 5, 2009 at 4:28 AM
    #2
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Had mine for just about a year...Did the install myself. Works great. I have it were it plays the IPod and the Sirius player. No delay at all. I'm not sure where you get the 25 second delay idea but it's not happening here. Make sure you follow the directions where it shows you how to make up the playlists by using TOYOTA1, TOYOTA2, etc....the word Toyota has to be in caps for the player to recognize everything.


    Have fun.
     
  3. Sep 5, 2009 at 5:55 AM
    #3
    IrishPilot

    IrishPilot [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19104
    Messages:
    809
    Gender:
    Male
    MN
    Vehicle:
    09 TRD Off-Road 4x4 Double Cab
    Their website says it may take up to 25 seconds (if memory serves) for the ipod to be recognized and loaded. Ive seen others around here mention that so I was just curious.
     
  4. Sep 5, 2009 at 5:58 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    My 4th gen Nano takes a bit to be recognized by the PA15, but only about 30 seconds or so. I still love mine after a year and a half or so/ :)
     
  5. Sep 5, 2009 at 6:25 AM
    #5
    #Reistlehr-

    #Reistlehr- AngryTacoma

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Member:
    #14854
    Messages:
    252
    Gender:
    Male
    Parsippany, NJ
    Vehicle:
    09 Magnetic Grey Double Cab Long Bed SR5
    i have the single CD deck, and a 2G iPod Touch.

    When you get one, it will most likely come with the 5v adapted the new ipods need instead of the 12v. You should be safe if you have an older ipod. The new cables though, don't work with the old ipods, (or at least my ipod video 30g would load)

    I dont like my PA-15. :( The sound quality sucks and is grainy. I run all my songs at 320kbps, so that shouldn't happen. The music is barely heard when driving down the highway with windows open and stereo at max.

    I dont leave my ipod in the car. Every time i plug in my ipod it bounces around to a random song, which is the most annoying thing in the world.

    I had the unit replaced, and the next unit had the same exact behavior.

    Installation was extremely easy. I put a hole in the change tray near the steering wheel for my ScanGuage, so i ran the iPod cable through here, so nice and hidden.


    ;( Unhappy with it. May sell soon. Just cant see getting rid of it after i spent.... 160 for it.
     
  6. Sep 5, 2009 at 6:27 AM
    #6
    JeffRock

    JeffRock Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Member:
    #14910
    Messages:
    1,198
    Gender:
    Male
    Capital region, NY
    Vehicle:
    09 Tacoma accesscab 4x4 SR5 2.7L
    Toyota all weather floor mats. Mag light that clunks around in the jack compartment. Dog hair. Dog drool on the windows.
    I have the Peripheral iSimple PXAMG/PGHTY1 And let me tell you
    I hate it. I have to go out for the second time today and unhook it because the head unit will not recognize it again.. It will charge the ipod, but wont go to the sat function. It just stays on AM. The text is cool, But a pain in the ass to controll through the deck. And the levels suck.. You have to blast it to hear it sometimes.. Could be the HU though since the guy above me is complaining about that.

    I had the usa spec i pod adapter in my 2006 corrola.. never had a problem! I wish i bought the pa-15 instead.
     
  7. Sep 5, 2009 at 6:34 AM
    #7
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Wow! First issue I have heard with the PA15. Sorry to hear.
     
  8. Sep 5, 2009 at 7:07 AM
    #8
    JR4

    JR4 Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22051
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Bucks County, PA
    Vehicle:
    '07 DC Long Bed SR5 in SSM
    Deflector, skid plate, PA15, and alot more to do
    I use mine with the 2nd gen mini. It works great and there is no delay. Get it from ipodcarpros.com. I offered them $130 including shipping and the 5v cable and they accepted. Fast shipping and seemed knowledgable.
     
  9. Sep 5, 2009 at 7:56 AM
    #9
    thestrangebrew

    thestrangebrew AlphaPlanner

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Member:
    #21878
    Messages:
    567
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Dos Palos CA
    Vehicle:
    TRD 4x4 Rugged Trail Edition
    Black Badges, Black Center Console
    Got mine off of ebay for $119 yesterday. Supposedly came with the adapter to charge my IPhone so we'll see.
     
  10. Sep 7, 2009 at 9:46 AM
    #10
    IrishPilot

    IrishPilot [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19104
    Messages:
    809
    Gender:
    Male
    MN
    Vehicle:
    09 TRD Off-Road 4x4 Double Cab
  11. Sep 9, 2009 at 11:25 AM
    #11
    thestrangebrew

    thestrangebrew AlphaPlanner

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Member:
    #21878
    Messages:
    567
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Dos Palos CA
    Vehicle:
    TRD 4x4 Rugged Trail Edition
    Black Badges, Black Center Console
    Any pics of where any of you guys installed this adapter? I get mine today so I'll be installing it in the next few days. Just looking for ideas.
     
  12. Sep 9, 2009 at 12:55 PM
    #12
    JR4

    JR4 Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22051
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Bucks County, PA
    Vehicle:
    '07 DC Long Bed SR5 in SSM
    Deflector, skid plate, PA15, and alot more to do
    I ran the wires from the back of the radio to the interface which I located next to the shifter (if you have an A/T), under the shifter console. That is a perfect spot for the interface (I used velcro to secure to the side of the console). I then ran the 5v cable to the center console (under the cupholder) to hook up the ipod. There was recently a post about where people mount their ipods and in that post were pics of this install.
     
  13. Sep 9, 2009 at 1:33 PM
    #13
    borderbrat

    borderbrat Watching Chris4x4 o.O

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Member:
    #3480
    Messages:
    2,486
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Victoria BC, Canada
    Vehicle:
    2008, Black sand pearl, SR5, 4X4
    PIAA fogs, led "puddle" lights, bed lights, in cab 115V, Toyota Devil emblem, Randy Ellis light bar with Hella Black Magics, OME 885 and Dakar leaf springs OME shock all round, 2.5 Gal OBA system with air horns, iPod adapter, scangauge on blend mount, magnaflow catback, bike fork mounts, tinted 2009 tails.
    I love mine works great thought i had the wrong one but realized the unit came with an adapter cable. wedged mine in behind the center console up near the firewall so i can plug rca cables into it easily.

    1r78ggc2p4oko.jpg
     
  14. Sep 10, 2009 at 1:14 PM
    #14
    thestrangebrew

    thestrangebrew AlphaPlanner

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Member:
    #21878
    Messages:
    567
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Dos Palos CA
    Vehicle:
    TRD 4x4 Rugged Trail Edition
    Black Badges, Black Center Console
    I just installed mine to make sure it worked. Mounted it right behind the vent just to the right of the driver's side (close to the power/volume knob) and ran the plug out of the glove box. I did notice that there was a bit of a delay when using the steering controls to FF or Rev. but overall I'm pretty stoked. I just need to create the playlists now so I can hear what I want when I want. I eventually want to run the cable up the center console but that will have to wait till the weekend I think.
     
To Top