1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Fueling issues

Discussion in 'South East' started by Shander, Feb 23, 2011.

  1. Feb 23, 2011 at 6:17 PM
    #1
    Shander

    Shander [OP] Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Member:
    #42339
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shannon
    South Carolina
    Vehicle:
    2010 TRD 4WD
    Hi everyone. Hopefully someone can help with this issue. I have a 2010 crew cab 4wd tacoma. Ever since I bought this truck I have had a problem fueling it up. I try to lock the handle so I don't have to hold the nozzle and it runs for less than 2 seconds and shuts off. So then I have to hold the nozzle and even then it keeps shutting off. I end up pumping fuel so slow that it takes forever.

    Does anyone have any suggestions as to what this might be. I know I will end up taking it back to the dealership... but being female I just didn't want to look completely ignorant.

    Thanks for all of your help.:p
     
  2. Feb 23, 2011 at 8:48 PM
    #2
    David K

    David K Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18969
    Messages:
    9,080
    Gender:
    Male
    San Marcos, Alta California
    Vehicle:
    2010 4WD Off Road DC
    Differential Breather Mod Light Bar: 2 Hella 4000 HID, 1 Cibie Halogen. Bilstein 5100s Ride Rite Air Bags
    Change gas stations... or report the problem fueling to the station or EPA board (state or federal?)... At least here in coastal California we have vapor recovery devices on the nozzles, and if you have to keep removing the nozzle and re-inserting it to fill up, there is a problem... and it is not with the Tacoma... I fill up hands free every time.
     
  3. Feb 24, 2011 at 4:07 AM
    #3
    Big Frank

    Big Frank Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Member:
    #50769
    Messages:
    22
    Gender:
    Male
    Columbia, SC
    Vehicle:
    09 Taco TRD
    Icon 2.5" Coil overs, Icon Upper Control Arms, AFE stage 2 intake, Flow master exhaust, 285/75 Pro comp X-Terrains, Bilstien Shocks, SS Brake Lines, JVC Kameleon Head Unit, Wet Okole Camo Seat Covers
    dont stick the nozzle in all the way. push it in and start filling when it shuts off pull the nozzle out a little and try again.my truck does the same thing
     
  4. Feb 24, 2011 at 4:41 AM
    #4
    fletch aka

    fletch aka www.BeLikeBrit.org

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Member:
    #12223
    Messages:
    7,122
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gary
    Left Coast
    Vehicle:
    09 Magnetic Gray TRD OffRoad
    TRD cat back exhaust, TRD Cold Air Intake, differential breather mod' Hellwig rear sway bar, 16x8 TRD Ivan Stewart's, Michelin LTX A/T2, DTRL Stealth Mode Mod, custom "Texas Edition" shift knob, Sock's "Classic" bedside decals, MetalMiller custom grill emblem, 20% front tinted windows, tinted taillights, Viper alarm, ScanGauge II, Flyzeye Designs V2W Tacoma Interior LED lighting, de-mud flapped, de-badged, extra D-rings under bed bolts, WeatherTech ED floor mats, G4 Elite Fold a Cover ,Toyota bed mat, tailgate theft deterrent device and absolutely no plasti-dip!

    X1
     
  5. Feb 24, 2011 at 6:32 AM
    #5
    tquang

    tquang mytacoma

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Member:
    #28767
    Messages:
    71
    Gender:
    Male
    First Name:
    mytacoma
    San Dimas, S.Ca
    Vehicle:
    PreRunner SR5
    Try to Used different pump or go to another station, If you still have the same problem then ORVR system in your tank not working
     
  6. Feb 24, 2011 at 3:23 PM
    #6
    Shander

    Shander [OP] Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Member:
    #42339
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shannon
    South Carolina
    Vehicle:
    2010 TRD 4WD

    Thanks for the info.... this happens at every gas station I go to. And I have tried everything from pulling the nozzle out a little bit to turning it upside down. I can at least go to the dealership now and tell them it could be the ORVR system.... what ever that is...

    thanks everyone, I appreciate your help.
     
To Top