1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

gauge cluster???

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by tacomaforlife, Sep 16, 2010.

  1. Sep 16, 2010 at 2:43 PM
    #1
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,437
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    today i went to put new l.e.d bulb's in my gauge cluster and when i put everything back together and drove the truck down the road i noticed my mph tach. wasn't moving but everything else works. Im not sure what would have caused it. If the gauge cluster is f.u.b.a.r what are my options? and it looks like the odometer can be removed from the cluster? if so can i pull it and put it in a new gauge cluster?:confused:
     
  2. Sep 16, 2010 at 6:44 PM
    #2
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,437
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    anyone??? i need some help!!!:(
     
  3. Sep 16, 2010 at 6:47 PM
    #3
    MJonesTrumpet

    MJonesTrumpet Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Member:
    #7392
    Messages:
    424
    Gender:
    Male
    First Name:
    Michael
    Central PA
    Bump because I feel bad...sorry man, i have no idea...but im sure someone in TW can help.

    Are you sure you pluged everything back in correctly? Didn't burn any of the circuitry on the board? Maybe take it all back out/apart (i know that sucks) and double check everything. Sorry dude...
     
  4. Sep 16, 2010 at 6:48 PM
    #4
    TacoTron

    TacoTron Tacotronn

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Member:
    #26782
    Messages:
    2,262
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anthony
    Albuquerque, NM
    Vehicle:
    07 Toyota Tacoma
    Fabtech Lift on top of 3 inch body lift. 34s trail grapplers on 18inch eagle alloys. KRFab Rear bumper, BHLM with HIDs, TRD seat covers, Hood scoop, N fab tire carrier, black valence, TRD intake, 40s Flowmasters, Foglight mod, best for last and thats my 4.56 gears, and much more too come.
    That happened to me, i had to take the cluster out and take off the needles and just sorta reattach them and turn them around once then b4 i put everything back i plugged them in and took a quick drive to make sure they worked. I didnt even touch the needles but i guess that happens sometimes if you take the cluster out.
     
  5. Sep 16, 2010 at 6:48 PM
    #5
    fiestee23

    fiestee23 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Member:
    #32723
    Messages:
    419
    Gender:
    Female
    First Name:
    Theresa
    SoCal
    Vehicle:
    05 prerunner SR5
    6" ProComp lift w/coilovers, 35" ProComp A/T tires, Volant Intake, MagnaFlow Exhaust, Pioneer In-dash Navigation, NFAB tube steps, 6500 lb tow package, POP n LOCK tailgate lock, Air lift Bags, and MORE.....
    ask yosh2000. He just did my guages. Maybe he would know
     
  6. Sep 16, 2010 at 6:52 PM
    #6
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,437
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    well i played with it earlier an checked every thing and still nothing but i took it down the road earlier and i had to be doing like 50 or 60MPR and the tach. went up to 20MPH :( so it seems like the calibration is off? but the tach. is still working just way off on the speed. so my question is now how would i fix it?
    But on the bright side of things the blue l.e.d.'s look sweet:D
     
  7. Sep 17, 2010 at 12:04 AM
    #7
    Tankoma04

    Tankoma04 Member

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Member:
    #10699
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    04 PreRunner
    3.5 inch Fabtech front lift & 2.5 inch lift rear

    Any pics?

    Ive been trynna do the same just not sure which ones I wud need specifically...
     
  8. Sep 17, 2010 at 12:10 AM
    #8
    taco19

    taco19 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28259
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dallon
    nelson bc
    Vehicle:
    2010 Trd sport sr5
    -Leveling kit - 18 fuel octane wheels on 275 toyo A/T -12" kicker sub with alpine deck - Blacked Badges -Fog Light mod -Gauge Blue cluster mod -Dynomax Catback exhaust
    take the needle off and put it back on, just make sure when you put it back on the bottom of the needle is not touching the background. that is why it is not moving . When is touches the slightest bit it deactivates
     
  9. Sep 17, 2010 at 6:09 AM
    #9
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,437
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    well i got it fixed last night just had to rotate it backwards once and put it back to 0 and it started working again thanks for all the help guys.
     
  10. Sep 17, 2010 at 6:11 AM
    #10
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,437
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    not yet but the ones i got have like 9 l.e.d.'s on each bulb so they are super bright and the color is even so no bright spots on the cluster face.
     
  11. Sep 17, 2010 at 10:29 AM
    #11
    Tankoma04

    Tankoma04 Member

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Member:
    #10699
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    04 PreRunner
    3.5 inch Fabtech front lift & 2.5 inch lift rear
    Link?
     
To Top