1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

gmail accounts mix up help!

Discussion in 'Technology' started by RelentlessFab, Sep 15, 2011.

  1. Sep 15, 2011 at 2:55 PM
    #1
    RelentlessFab

    RelentlessFab [OP] Tacoma offroad armor fabricating beast Vendor

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Member:
    #4772
    Messages:
    14,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Eastern side of the Sierras: Sparks, NV
    Vehicle:
    07 SR5 4x4> 03 SR5 4x4 total> 14 Crewmax TRD
    Had tons on the old Taco's.... new Tundra is pretty stock
    Hey guys, I'm pretty good, but not great, with computers and I just cant figure out why this problem is occuring....

    Whenever I send an email from my business gmail account, the response from the other person always goes into a totally different personal gmail account inbox rather than the inbox for the account I sent the message from. This is causing me to delay responses to the senders since I dont see the messages in my mail app, and I dont like taking long to respond to important business emails.
    I'm using the apple mail app on my macbook pro with the business gmail account setup, and its becoming a pain having to go online to gmail and log into my other account just to check and respond to my emails that should be going right back into my apple mail setup gmail account, which is setup only to the business gmail account i'm using. The personal one isnt even setup on there so I dont know why this started happening... I never changed any settings on the apple mail app on my computer, or the gmail account, or my email account's setup on my droidX, so I really have no clue what caused this strange issue. It worked fine until about 2 weeks ago, and then this started happening. :mad:
    Anyone more computer savvy have any ideas?

    Thanks
     
  2. Sep 15, 2011 at 2:59 PM
    #2
    Us3r

    Us3r Reading...

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Member:
    #61833
    Messages:
    138
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Socali
    Vehicle:
    98 Tacoma Std. 2RZ-FE 2WD
    Axle wrap mod (Shackled), 140 Amp Alternator & Wires, HID Headlights, Brush Guard Grille, Hella 550 Driving Lights. |Saving:Total Chaos.|
    go to your email settings and make sure everything is going to that email address.

    email services such as gmail tend to have a email forwarding option or a reply to option.
     
  3. Sep 15, 2011 at 3:21 PM
    #3
    RelentlessFab

    RelentlessFab [OP] Tacoma offroad armor fabricating beast Vendor

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Member:
    #4772
    Messages:
    14,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Eastern side of the Sierras: Sparks, NV
    Vehicle:
    07 SR5 4x4> 03 SR5 4x4 total> 14 Crewmax TRD
    Had tons on the old Taco's.... new Tundra is pretty stock
    Yeah none of those are setup that I can see. I've never used forwarding. I guess I can setup forwarding on the personal acccount to send the messages back to the business one? but that still isnt technically a 'fix' to my issue, just a bandaid of sorts.
     
  4. Sep 15, 2011 at 3:29 PM
    #4
    ssmskot

    ssmskot Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Member:
    #56374
    Messages:
    70
    Gender:
    Male
    Maine
    Vehicle:
    '07 Base 4x4
    Soft Tonneau. Tint. Toyota bed mat. K&N Air Intake. 265/75/16 BFG AT's. Sport grille. Weathertechs.
    The two accounts must be linked somehow? When you sign up for a gmail account don't they ask for another email address, basically a backup one?

    And just to be clear, both your business and personal email accounts are @gmail.com addresses right?
     
  5. Sep 15, 2011 at 3:40 PM
    #5
    memario1214

    memario1214 Vivid Illumination Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Member:
    #23628
    Messages:
    13,773
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    Gillette, WY
    Vehicle:
    05 Dub Cab TRD Sport 4x4
    Yeah, I gots boost
    I'm sure many of us could figure it out for you if we were sitting there in front of it... First off here, go into your gmail options and click on Forwarding and POP/IMAP. Tell us what it says in there.
     
  6. Sep 15, 2011 at 8:59 PM
    #6
    RelentlessFab

    RelentlessFab [OP] Tacoma offroad armor fabricating beast Vendor

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Member:
    #4772
    Messages:
    14,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Eastern side of the Sierras: Sparks, NV
    Vehicle:
    07 SR5 4x4> 03 SR5 4x4 total> 14 Crewmax TRD
    Had tons on the old Taco's.... new Tundra is pretty stock
    See thats the thing, I've never linked them. I dont remember about that when signing up, but I'd imagine they would ask the alternative email address. Still I dont see how all of a sudden without changing any settings this starts to happen to me? :confused:
    Yes, both gmail accounts.
    Yeah i bet you're right. Forwarding is not set up, just shows the button to set up forwarding.
    POP and IMAP enabled.
     
  7. Sep 15, 2011 at 9:03 PM
    #7
    jgwheeler17

    jgwheeler17 I'm a zit. Get it?

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Member:
    #47112
    Messages:
    10,033
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    07 Double Cab TRD Off-Road 4x4
    tint, dents, scratches, two blown speakers and trying to pay her off...
    my shit's doing something similar. ive had my regular gmail for years and as of the past 3 a university email for school. my college outsourced it's email to gmail, so as of the past 2 years ive had 2 gmails. however, for some reason over the past 2 or 3 months if im logged into one, i have to log out to open the other. really a pain in the ass. used to wasn't like that. . . . this probably didn't help you at all, but thought i'd share since it's possibly relevant and might help someone help you. . . good luck.
     
  8. Sep 16, 2011 at 5:30 AM
    #8
    396tears

    396tears Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Member:
    #33779
    Messages:
    325
    check your filters

    you can get to them from manage labels
     
  9. Sep 16, 2011 at 5:40 AM
    #9
    Fink

    Fink Motorboatin' SOB

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Member:
    #14624
    Messages:
    6,500
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Orlando, FL
    Vehicle:
    2013 Regular Cab 4x4
    WeatherTechs, 265/75-16 DuraTracs, ATX Mojave Teflon Wheels, ARE V-Series Shell
    If you can't get this figured out, I will be around this weekend and I'd be willing to remote connect to your machine and help figure it out.

    To be honest, I've never messed with Apple Mail, but I manage several thousand Exchange mailboxes along with syncing them to Outlook as part of my job, so I may be able to at least see some red flags in the settings.

    Let me know and good luck!

    Fink[​IMG]
     
  10. Sep 16, 2011 at 11:41 AM
    #10
    Evil Monkey

    Evil Monkey There's an evil monkey in my truck

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Member:
    #2352
    Messages:
    8,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Escondido, CA
    Vehicle:
    07 4x4 DC SR5 TRD Off-road
    Weathertech front & rear mats, rear suspension TSB, Toytec AAL for TSB, Hi-Lift Jack, Bilstein 5100 & Toytec Adjustable coilovers, Built Right UCAs, KMC XD 795 Hoss Wheels, Definity Dakota MTs 285/75R16, Leer XR, Thule Tracker II & Thule MOAB basket
    I've not used gmail much but it sounds to me like the "Reply To" address in your Business Account is set to your other email address. I think gmail will allow you to set a different email address as the "Reply To" address. I have mine set up to go to a forwarding account. If I send an email from gMail, it responds to my home ISP address (so I don't have to give out another email address).
     
  11. Sep 16, 2011 at 11:44 AM
    #11
    RelentlessFab

    RelentlessFab [OP] Tacoma offroad armor fabricating beast Vendor

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Member:
    #4772
    Messages:
    14,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Eastern side of the Sierras: Sparks, NV
    Vehicle:
    07 SR5 4x4> 03 SR5 4x4 total> 14 Crewmax TRD
    Had tons on the old Taco's.... new Tundra is pretty stock
    As of now, I set of a filter to forward messages to my business account, and it looks like that is working for me.
    I'll have to look into that 'reply to' option as well. Thanks evilmonkey
     
  12. Sep 16, 2011 at 11:50 AM
    #12
    Evil Monkey

    Evil Monkey There's an evil monkey in my truck

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Member:
    #2352
    Messages:
    8,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Escondido, CA
    Vehicle:
    07 4x4 DC SR5 TRD Off-road
    Weathertech front & rear mats, rear suspension TSB, Toytec AAL for TSB, Hi-Lift Jack, Bilstein 5100 & Toytec Adjustable coilovers, Built Right UCAs, KMC XD 795 Hoss Wheels, Definity Dakota MTs 285/75R16, Leer XR, Thule Tracker II & Thule MOAB basket
    It'll be in the "Accounts and Import" tab under the "Send Mail As" section.
     
  13. Sep 29, 2011 at 12:16 AM
    #13
    genxer36

    genxer36 Lord of Tomfoolery

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Member:
    #3442
    Messages:
    10,581
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    Bethlehem,GA
    Tow package, XM Satellite radio, K & N Air filter, & Channel Vent Visors
    You can be logged into multiple gmail accounts at the same time. Open different browsers. Google Chrome, Firefox, exploder, etc.
     
  14. Sep 29, 2011 at 6:19 AM
    #14
    jgwheeler17

    jgwheeler17 I'm a zit. Get it?

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Member:
    #47112
    Messages:
    10,033
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    07 Double Cab TRD Off-Road 4x4
    tint, dents, scratches, two blown speakers and trying to pay her off...
    yeah i know that. im just bitching to bitch i guess. it was just useful when i was using chrome and could have both of them in different tabs and have no problem. but i'll get over it. OP sorry to thread jack :eek: leaving now....
     
  15. Sep 29, 2011 at 6:24 AM
    #15
    xJuice

    xJuice My spoon is too Big!

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Member:
    #3208
    Messages:
    8,347
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    North DFW
    Vehicle:
    07 DCSB Sport 2wd
    5100s @ 0.85, Grom iPod/Bluetooth adapter, mud flaps removed, clear turn signal bulbs, TSB leafs, two extra D-rings, debadged, fog light anytime, OEM bed mat, Undercover classic, Hankook Dynapro ATM, Fumoto valve
    First thing I thought of.
     
To Top