1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

go pro 3 black editiion problem

Discussion in 'Photography' started by denali climber, Apr 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Apr 30, 2013 at 3:25 PM
    #1
    denali climber

    denali climber [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Member:
    #101918
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    I purchased a new gopro 3 black edition. The camera functions perfectly except when I plug the camera into the USB cable and the cable into my computer in an attempt to transfer the files to my computer, the camera shuts off.

    I believed the camera was broken so I took it back and the store replaced it with a new one. However, the issue persists.

    In addition, the camera wont charge the battery via the USB cable plugged into my computer.

    My previous edition go pros work flawlessly on my computer.
     
  2. Apr 30, 2013 at 3:26 PM
    #2
    benbacher

    benbacher Purveyor of Fun Vendor

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Member:
    #59032
    Messages:
    8,188
    Gender:
    Male
    First Name:
    ^
    Anchorage, AK
    Vehicle:
    '10 Tacoma 4x4 LBDC SR5 TRD Sport
    Too many to list now.
    Sounds like a bad cable.
     
  3. Apr 30, 2013 at 3:35 PM
    #3
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    11,632
    Gender:
    Male
    USB cable as mentioned above is bad, or the USB port.. Try a different PC< and a phone charger that has the same amps and see if it charges that way.
     
  4. Apr 30, 2013 at 5:00 PM
    #4
    denali climber

    denali climber [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Member:
    #101918
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    The USB cable works fine for my nikon cameras and also my earlier edition go pro's.
     
  5. Apr 30, 2013 at 9:11 PM
    #5
    denali climber

    denali climber [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Member:
    #101918
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    Update : I tried a new cable and sure enough it worked fine transferring and also worked fine charging the battery.

    The weird thing is the cable that didnt work was the one that was supplied with the kit and it works fine with my Nikon cameras and also works fine with my old Go Pro's.
     
  6. Apr 30, 2013 at 9:50 PM
    #6
    benbacher

    benbacher Purveyor of Fun Vendor

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Member:
    #59032
    Messages:
    8,188
    Gender:
    Male
    First Name:
    ^
    Anchorage, AK
    Vehicle:
    '10 Tacoma 4x4 LBDC SR5 TRD Sport
    Too many to list now.
    Weird, yeah ive found with troubleshooting electronics, always start with the cheapest part haha. Glad its working for ya
     
Thread Status:
Not open for further replies.
To Top