1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

H4 smells like hot rubber

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by mjohnson927, Feb 23, 2009.

  1. Feb 23, 2009 at 10:23 AM
    #1
    mjohnson927

    mjohnson927 [OP] Newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Member:
    #13832
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Pottsville, PA
    Vehicle:
    2009 RC, 2.7, manual, 4x4
    Bought '09 4x4, now with 900 miles. Most new vehicles have some "hot" smells when they are new, but...I have used H4 four times for short distances, about 20 total miles. On each ocassion it would smell like hot rubber when I stopped. Is this the normal smell from being new and getting hot? anyone else smelled this?

    Just hate going to the dealership for stuff like this...smells or noises are hard to verify.
     
  2. Feb 23, 2009 at 1:14 PM
    #2
    weihenstephaner

    weihenstephaner Hooked

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Member:
    #8644
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    Atlanta, GA
    Vehicle:
    2009 4x4 TRD OR DC SB Mag Grey
    Slee Slidersteps, 05-08 tails, Pioneer HU, XM through factory antenna, AFE Pro Dry S, mudflaps and TRD sticker delete, Weathertechs, bed extender
    Describe the driving you did in 4wd. On or off road? Wet or dry? Speed? Etc.
     
  3. Feb 23, 2009 at 1:29 PM
    #3
    mjohnson927

    mjohnson927 [OP] Newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Member:
    #13832
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Pottsville, PA
    Vehicle:
    2009 RC, 2.7, manual, 4x4
    It was mostly on snow/slush State Route (50 mph), few miles each time. No off road.
     
  4. Feb 23, 2009 at 1:38 PM
    #4
    wiscdave

    wiscdave Lets Do It!

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Member:
    #5392
    Messages:
    2,543
    Gender:
    Male
    Northern Wisconsin
    Vehicle:
    Tundra Rock Warrior
    Past ride - 3" OME 885s&Shocks/ TSB 1.5AAL/ AX184 Rims 285 Firestone destination ATs/ 2 Shallow mount P310s in Supercrew Box - Punch 601s, Beefed up Hunter Brush guard, Tint, Fog light mod, AFE Drop in, AC and Fog light mods, scangauge
    I want to say mine did the same thing when I tried 4*4 on the hwy over 50. The front diff got hot and the breather kicked out some overflow onto some hot parts on the motor because Yota overfilled the front diff. After the first couple pukes of the overflow everything seems and smells fine.

    i would just watch and smell for a while and let things settle. Your under warranty so your fine.
     
  5. Feb 24, 2009 at 5:33 AM
    #5
    mjohnson927

    mjohnson927 [OP] Newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Member:
    #13832
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Pottsville, PA
    Vehicle:
    2009 RC, 2.7, manual, 4x4
    That makes sense...suppose I could confirm it by looking under for evidence of overflow. I guess I didn't expect it would get that hot, unless there was a problem.

    Don't want to do any damage if I can avoid it...thanx.
     
To Top