1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Has anyone that put a 3" lift on not needed new UCA'S?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by tecatequikness88, Dec 23, 2008.

  1. Dec 23, 2008 at 4:08 AM
    #1
    tecatequikness88

    tecatequikness88 [OP] Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Member:
    #11308
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    was wondering if anyone has had any luck with the align shop after lift. going to be putting 3" toytec lift in my 05 with 5100's and really didnt plan on spending the 650 for the total chaos UCA unless its necessar im not a hardcore offroader or anything. but if i need them i guess i will just get em. But i wan to know if otheres witht the lift didnt need them and there truck goes good or not? Any light on this subjec tis wanted thanks
     
  2. Dec 23, 2008 at 10:10 AM
    #2
    sonjay

    sonjay Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9834
    Messages:
    699
    Gender:
    Male
    I have OME 885's and matching shocks and stock UCA. No problems with 265/75/16. The tires are very close to the UCA but no rubbing.
     
  3. Dec 23, 2008 at 10:16 AM
    #3
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,591
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    you will not have luck with the alignment, but it will work for a while, even longer if its all high way except for tire life, check out this thread.
     
  4. Dec 23, 2008 at 10:21 AM
    #4
    sonjay

    sonjay Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9834
    Messages:
    699
    Gender:
    Male
    I didn't get a full 3", maybe 2.5" no spacers. My alignment is fine.
     
  5. Dec 23, 2008 at 10:23 AM
    #5
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    What are your alignment specs?
     
  6. Dec 23, 2008 at 10:24 AM
    #6
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    I'm running the toytec 3" w/ 5100's in the front. 265/70/17 tires. The stock UCA's rub on the springs, and the tire rubs on the UCA. This doesnt happen with normal driving, only when articulating. I plan on getting new UCA's when I have the extra cash to throw down..
     
  7. Dec 23, 2008 at 11:15 AM
    #7
    sonjay

    sonjay Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9834
    Messages:
    699
    Gender:
    Male
    Dunno, the guy at the shop said it was within spec? I plan on getting 886's one day and I know I will be needing new UCA at that time. I don't have any rubbing issues even at full droop.
     
  8. Dec 23, 2008 at 11:28 AM
    #8
    norcalbb11

    norcalbb11 Nor*Cal

    Joined:
    May 20, 2008
    Member:
    #6753
    Messages:
    1,078
    Gender:
    Male
    Cali
    Vehicle:
    09 Taco Sport 4x4
    flowmaster 40 series, tinted windows, airaid CAI, removed 2nd filter, aries black bull bar
    09 where are the pics of this 3" lift on your truck?
     
  9. Dec 23, 2008 at 11:32 AM
    #9
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,591
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    maybe they have incorporated more caster into their design for 09.
     
  10. Dec 23, 2008 at 12:42 PM
    #10
    borderbrat

    borderbrat Watching Chris4x4 o.O

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Member:
    #3480
    Messages:
    2,486
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Victoria BC, Canada
    Vehicle:
    2008, Black sand pearl, SR5, 4X4
    PIAA fogs, led "puddle" lights, bed lights, in cab 115V, Toyota Devil emblem, Randy Ellis light bar with Hella Black Magics, OME 885 and Dakar leaf springs OME shock all round, 2.5 Gal OBA system with air horns, iPod adapter, scangauge on blend mount, magnaflow catback, bike fork mounts, tinted 2009 tails.
    hey sonjay where did you get your springs and leaf packs?
     
  11. Dec 23, 2008 at 12:48 PM
    #11
    Delmarva

    Delmarva Mayor of TW

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10148
    Messages:
    35,851
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    12 Tundra TRDRW
    Nada, Zip, Zilch, Nothing
    I didn't have aftermarket UCAs on until about 20k miles into the lift -- tires weren't worn unevenly (to my naked eye at least).
     
To Top