1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Headlight problem

Discussion in 'Technical Chat' started by dustinclm, Nov 1, 2010.

  1. Nov 1, 2010 at 6:23 PM
    #1
    dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    500
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    1st off, i have noticed over time that my 2001 tacoma's headlights have gotten dimmer and dimmer and not its gottem to be where they are no brighter than the daytime running lights. do i just need new bulbs or is there another issue?
    2nd- how do i disable the daytime running lights?
     
  2. Nov 1, 2010 at 6:35 PM
    #2
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    First thing I would guess, is maybe the lenses are getting discolored. Or, you could have a bad ground going to the headlights. Or you really could have bad bulbs. These would be a good place to start.
     
  3. Nov 1, 2010 at 6:39 PM
    #3
    dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    500
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    there is some ware on the lenses but nothing to where it would be blocking the light to nothing more than the DRL in my opinion. anyone know where the ground could be? i guess it could be dirty because i use to do a lof mudding up until a few years ago but they have worked fine until recently when i have noticed that they were unusually dim and now they are virturally unnoticable
    i have read that the HID lights last about 2,000 hours and the truck is a 2001 and they are constantly on due to DRL
     
  4. Nov 1, 2010 at 7:13 PM
    #4
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,925
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    check out this thread....that guys seems to be having the EXACT same problem, might be some helpful advice in that thread!!
     
  5. Nov 1, 2010 at 7:19 PM
    #5
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    It's the same guy.:eek::eek::eek:
     
  6. Nov 1, 2010 at 7:21 PM
    #6
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,925
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    thanks for ruining my funny post in less than 6 min...;)
     
  7. Nov 1, 2010 at 7:36 PM
    #7
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete

    I kinda thought that's what you were doing. My bad:eek:
     
  8. Nov 3, 2010 at 2:13 PM
    #8
    BradleyScottETC

    BradleyScottETC Class IV Category 8 Elite VIP Member (Only)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Member:
    #20521
    Messages:
    1,754
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bradley
    Lake County, FL
    Vehicle:
    10 4.0 AC 4x4
    They are HID? Did you buy cheap ones of e-bay? I wonder if your ballasts are going bad. If you wired them in series with each other it's possible you could have damaged them as well, from what I understand they're going to have a specific amperage tolerance and wiring them in series with each other or into another circuit with an additional load could have damaged them.
     
To Top