1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HELP ! Airbag light is on and speedo doesnt work

Discussion in 'Technical Chat' started by Hgkilla, Feb 23, 2013.

  1. Feb 23, 2013 at 6:07 PM
    #1
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    SO yeah i took the 06 out to an off road park today went through some mud holes and then i get done but now my Ac wont come on like the fan blows but compressor wont turn on . the Airbag light is bright red idk why that is on and the speedo doesnt work is this a sensor issue ?? a fuse ? help is greatly appreciated
     
  2. Feb 23, 2013 at 6:44 PM
    #2
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    NO back up lights no turn signals no cruise control what did i disconnect ? or blow
     
  3. Feb 23, 2013 at 6:49 PM
    #3
    Spoonman

    Spoonman Granite Guru

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Member:
    #63328
    Messages:
    7,821
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Calgary
    Vehicle:
    2006 Campster Mobile
    My truck is MAGIC
    Check fuses sir. Underhood and under dash.
     
  4. Feb 23, 2013 at 6:52 PM
    #4
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    ok i just found the ig1 fuse popped i replaced it and everything goes back to normal but as soon as i stop the fuse pops again and everything shuts down
     
  5. Feb 23, 2013 at 6:55 PM
    #5
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    so something is popping the fuse now maybe it has mud somewhere ?? and when i shift into reverse it doesnt beep or reverse lights dont come on
     
  6. Feb 23, 2013 at 6:55 PM
    #6
    Spoonman

    Spoonman Granite Guru

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Member:
    #63328
    Messages:
    7,821
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Calgary
    Vehicle:
    2006 Campster Mobile
    My truck is MAGIC
    As soon as you stop what? When exactly does it blow?
     
  7. Feb 23, 2013 at 6:58 PM
    #7
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    when i came to the stop sign at the end of my street the ig1 fuse popped again like everything went back to normal when i replaced that fuse
     
  8. Feb 23, 2013 at 7:04 PM
    #8
    Spoonman

    Spoonman Granite Guru

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Member:
    #63328
    Messages:
    7,821
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Calgary
    Vehicle:
    2006 Campster Mobile
    My truck is MAGIC
    When you hit the brake it popped? Or came to a complete stop? Gotta find out exactly when it blows to track this down
     
  9. Feb 23, 2013 at 7:06 PM
    #9
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    honestly i didnt see when it did i got up to about 20mph and all the pretty warning lights came back on
     
  10. Feb 23, 2013 at 7:49 PM
    #10
    Ryanv

    Ryanv Toyota Technician

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Member:
    #66459
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Vehicle:
    15 4Runner
    do you have towing package? if so check the wire harness at the back of the truck.
     
  11. Feb 23, 2013 at 7:52 PM
    #11
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    This sounds like an excellent place to start. Especially after going out in the mud.
     
  12. Feb 24, 2013 at 5:45 AM
    #12
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    Like I bent the bracket and so now the plug itself hangs down what am I looking for In this. ?
     
  13. Feb 24, 2013 at 7:10 AM
    #13
    Ryanv

    Ryanv Toyota Technician

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Member:
    #66459
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Vehicle:
    15 4Runner
    You have a short look for bare wire or just remove the harness
     
  14. Feb 24, 2013 at 1:20 PM
    #14
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    I found it who would of known a bent pin in the connector would ground all that
     
  15. Feb 24, 2013 at 3:19 PM
    #15
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    Good find!! Glad you got it figured out. :):)
     
  16. Feb 24, 2013 at 5:40 PM
    #16
    Hgkilla

    Hgkilla [OP] Little Brown Pool Boy

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Member:
    #71408
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Central Texas/Gulf Coast
    Vehicle:
    06 Access Cab Sport 4x4 6sp
    Yeah its in the making but its still a taco
    so if you wanna piss someone off with a Tacoma just bend one of the pins where it touches the center it shuts down everything
     
To Top