1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HELP...DNX5120 questions/issue...

Discussion in 'Audio & Video' started by CRFan1, Mar 3, 2010.

  1. Mar 3, 2010 at 11:16 AM
    #1
    CRFan1

    CRFan1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Member:
    #12357
    Messages:
    180
    Gender:
    Male
    Northwest Indiana
    Vehicle:
    Tacoma Pre-Runner
    DNX5120, Audsion AMp, Hertz Speakers
    Ok, so I have had my Kenwood DNX 5120 for about a year and I love it. So I decided I need to update the Garmin maps and did some checking and lo and behold, I have to update to the latest Kenwood/Garmin firmware on my head unit before I update the maps. So I decided before I purchase the Map updates, I go ahead and do this and installed the updates successfully and per the instructions. But now I have two issues that were not there before and I am not sure if/how they can be remedied.

    1) The actual Nav screen is dimmer than it was before the firmware upgrade and I cannot for the life of me figure out how to change it. I can change the reciever brightness etc. but not the Nav screen and it is more dim than I would like.

    2) No matter where i have the volume when I shut the car off, It automatically defaults to level 15 when it turns on which it never did before.

    Weird stuff and if anyone can help me out with suggestions, I would appreciate it!
     
  2. Mar 3, 2010 at 11:26 AM
    #2
    Switek

    Switek Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Member:
    #28977
    Messages:
    32
    Gender:
    Male
    Pelham, AL
    Vehicle:
    2010 TRD SPORT
    Kenwood DNX5120 Headunit, 12" Kicker sub, Alpine amps, Polk db in all 4 doors, Grillcraft grille, Aires bullbar, PIAA lighting, HID heads and fogs, Circuit boss by Painless Performance, BHLM, Access LE Tonneau
    That is weird stuff there. I have the exact same head unit and have never heard of those issues. I did receive a dvd map upgrade last year when I purchased it, and installed that, but it did not change any of the settings.
    Have you tried searching any a/v forums?
    www.caraudio.com
     
  3. Mar 3, 2010 at 11:31 AM
    #3
    CRFan1

    CRFan1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Member:
    #12357
    Messages:
    180
    Gender:
    Male
    Northwest Indiana
    Vehicle:
    Tacoma Pre-Runner
    DNX5120, Audsion AMp, Hertz Speakers
     
  4. Mar 6, 2010 at 5:54 AM
    #4
    CRFan1

    CRFan1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Member:
    #12357
    Messages:
    180
    Gender:
    Male
    Northwest Indiana
    Vehicle:
    Tacoma Pre-Runner
    DNX5120, Audsion AMp, Hertz Speakers
    Ok I got it sorted with help from Kenwood Tech support. After trying a few things, I had to resort to "rebooting" the head unit which sucked cause I lost all my settings - but it fixed both issues :)

    Note to self: Don't do any more firmware upgrades, lololol
     
  5. Jun 5, 2010 at 5:05 PM
    #5
    wing103

    wing103 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Member:
    #7807
    Messages:
    1,130
    Gender:
    Male
    Boston
    Vehicle:
    Tacoma TRD Sport / Dark Gray
    Grill Craft upper & Lower Grill WetOK Seat Cover, Devil Horn, Bug, Windows Deflector, Side step Bar, HID 55W 8000K Headlight, HID 35W 4000K Foglight, Fog Light Mod, Interior LED Map Light Mod, Electric Tail Gate Lock, Leer Cab, Key ring light, Bed LED lights Mod, Kenwood DNX5120, Signal Mirror with Heat
    Can you tell me how to do a hard reset for the unit?
    I try update the map for fours times. It keep give me the same error, said i cannot update the map, now i have the gps without map...... on the unit... how i can fix it?
    Please help.
    By the way I have all the latest firmware and update everything.
    Any help??
     
  6. Jun 9, 2010 at 5:07 PM
    #6
    krlang

    krlang NewEnglander

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Member:
    #2592
    Messages:
    133
    Gender:
    Male
    Commonwealth of Massachusetts
    Vehicle:
    03 2WD 2.4L Tacoma Reg Cab
    Chrome Bumpers F&R, Grille & Corner Lights, Wheel Skins, Red/Clear LED taillights, Remote start, PDL, Cruise, K&N, All Kenwood, DNX-5120 6.1" NAV/TRAFFIC/DTV/DVD/XM/BLUETOOTH/USB/IPOD/SUB/rear cam, Tint, Air Band radio, Class 3 Hitch with 4/7 pin harness, Transmission Cooler, Red Top Battery, "Deck Plate" mod.
    I did brick mine about a year ago, I had to send it to NJ to get fixed.
    It still locks up from time to time, I have to restart it.
    I also have XM and a BT-200 on it, so it gets confused easily.

    I had to reset the unit twice recently with my new Samsung Rogue not connecting correctly, it really messes with the thing.
     
  7. Jun 9, 2010 at 7:19 PM
    #7
    wing103

    wing103 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Member:
    #7807
    Messages:
    1,130
    Gender:
    Male
    Boston
    Vehicle:
    Tacoma TRD Sport / Dark Gray
    Grill Craft upper & Lower Grill WetOK Seat Cover, Devil Horn, Bug, Windows Deflector, Side step Bar, HID 55W 8000K Headlight, HID 35W 4000K Foglight, Fog Light Mod, Interior LED Map Light Mod, Electric Tail Gate Lock, Leer Cab, Key ring light, Bed LED lights Mod, Kenwood DNX5120, Signal Mirror with Heat
    dose it cost you ant money ship it to NJ to fix?
    Garmin send me another update dvd map, and see will this help. If not i think i have to send it to NJ too.
    by the way, I have the same bluetooth device, i have a iphone 3gs, once a while i have to do a soft reset to get it connect... it is suck.
    I think i am done with kenwood after this one.
     
  8. Jun 10, 2010 at 3:24 AM
    #8
    krlang

    krlang NewEnglander

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Member:
    #2592
    Messages:
    133
    Gender:
    Male
    Commonwealth of Massachusetts
    Vehicle:
    03 2WD 2.4L Tacoma Reg Cab
    Chrome Bumpers F&R, Grille & Corner Lights, Wheel Skins, Red/Clear LED taillights, Remote start, PDL, Cruise, K&N, All Kenwood, DNX-5120 6.1" NAV/TRAFFIC/DTV/DVD/XM/BLUETOOTH/USB/IPOD/SUB/rear cam, Tint, Air Band radio, Class 3 Hitch with 4/7 pin harness, Transmission Cooler, Red Top Battery, "Deck Plate" mod.
    The repair was free, it was still under warranty.
    They also installed the 2009 map update.
    I had my older kenwood to put back in so I had something to listen to while it was sent out.

    It took about 6 days, and shipping wasnt too bad, I also kept the original box, that helped.
     
To Top