1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help I ripped out wires now everything is messing up?????

Discussion in 'Technical Chat' started by TACO FOR LIFE, Aug 25, 2013.

  1. Aug 25, 2013 at 4:02 PM
    #1
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    Ok so I got stuck at the beach and I got pulled out from the rear and when I tied the strap to my frame behind the pumper it pulled out the wires going to my tail lights and the licence plate lights. But i tried to splice them back together and my turn signals wont work, and to make matters worse after this my cruise control wont set and my AC is blowing hot air, and when i go from park to reverse it wont go unless i use a heavy amount of force and when in drive it isnt shifting right. Could I have messed up my transmission or is it all the wiring being messed up.

    i drive a 07 prerunner SR5 with 4.0 V6

    this is my first thread so hopefully i did it all right?
     
  2. Aug 25, 2013 at 4:06 PM
    #2
    2000GTacoma

    2000GTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50183
    Messages:
    2,183
    Gender:
    Male
    Snow Hill NC
    Vehicle:
    00 Tacoma Ext. 3.4L SR5
    checked all fuses?
     
  3. Aug 25, 2013 at 4:07 PM
    #3
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    i didnt think about that because when i put on my flashers the signals work
     
  4. Aug 25, 2013 at 4:15 PM
    #4
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    ill go check but would that mess with my transmission too
     
  5. Aug 25, 2013 at 4:21 PM
    #5
    2000GTacoma

    2000GTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50183
    Messages:
    2,183
    Gender:
    Male
    Snow Hill NC
    Vehicle:
    00 Tacoma Ext. 3.4L SR5

    if the brake fuse is blown it could
     
  6. Aug 25, 2013 at 4:25 PM
    #6
    Blueitrgsr

    Blueitrgsr Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Member:
    #60495
    Messages:
    1,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brad
    Gainesville, Fl
    Vehicle:
    2006 Reg Cab 4wd
    Some bilsteins, OME 885's, and an AAL.
    The reason the cruise won't work is because of it being tail light related.
     
  7. Aug 25, 2013 at 4:32 PM
    #7
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    when i put wiring beck together the brake lights started working again?
     
  8. Aug 25, 2013 at 4:37 PM
    #8
    BamaToy1997

    BamaToy1997 ASE Master Tech Vendor

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Member:
    #71846
    Messages:
    9,478
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bill
    Navarre, FL
    Vehicle:
    1997 Tacoma 4X4 AKA "Blue Beast"
    Multi-point tow hooks, new bored 2.7L engine, custom paint. 3 inch adjustable Fabtech front coils, 2.5 inch rear AAL. Front Aussie locker. LED bed lights. Full LED conversion interior and exterior. Relentless Fabrication front and rear bumpers. 4X4innovation sliders. BAMF bed rack. CVT rooftop tent.
    Due to the way the system is wired, the turn signals run off a different fuse than the hazards. Thus hazards will still work if turn signals are inop. That is why the turn signals do not work, but the flashers do. I would recommend checking all of the related fuses.
     
  9. Aug 25, 2013 at 4:38 PM
    #9
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    ok would these be in the fuse box in the cab out under hood?
     
  10. Aug 25, 2013 at 4:40 PM
    #10
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    as far as your shiter being stuck in Park (P) and you having to use "Force".....it was probably locked because of a fuse blown dealing with wires with the taillights/towing harness. locate your fuse under your dash that says IGN 1 fuse it'll be a 10amp, its probably blown. that will affect your shifter and AC
     
    Last edited: Aug 25, 2013
  11. Aug 25, 2013 at 4:40 PM
    #11
    95 taco

    95 taco Redneck rich

    Joined:
    May 3, 2012
    Member:
    #78175
    Messages:
    10,680
    Gender:
    Male
    South Miss.
    Vehicle:
    2003 4x4 TRD SR5
    OME 883 front, OMD 3.5" rear Relentless front bumper
    I'm not sure, but it's a good idea to go through both, pull every fuse, inspect, and put it back if it look good.
     
  12. Aug 25, 2013 at 4:48 PM
    #12
    TACO FOR LIFE

    TACO FOR LIFE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Member:
    #103487
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Seth
    texas
    Vehicle:
    07 PreRunner
    ok ill pull all, IG 10 is blown but how do you take the ones out from under the hood they wont pull out like the other flat ones
     
  13. Aug 25, 2013 at 5:04 PM
    #13
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    you should have a fuse puller on the underside of the lid. should be white.
     
  14. Aug 25, 2013 at 5:05 PM
    #14
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    replace that one and your shifter will become unlocked and AC will blow cold again.
     
  15. Aug 25, 2013 at 5:06 PM
    #15
    Redfox1

    Redfox1 'Stralia! Riding Roo's and wrangling koalas

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24099
    Messages:
    1,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Conner
    Santa Paula, CA and SLO
    Vehicle:
    09 Prerunner Sport TRD
    Browning Floor Mats, 275/70/17 BFG All-Terrain T/A's, Procomp 7089 wheels,Rear Spring TSB, Bilstein 5100's, LED roof light, seatbelt chime disabled, CB, UWS Toolbox,
    Fuse pulled? Little white tweezer looking contraption
     
  16. Aug 25, 2013 at 5:06 PM
    #16
    Redfox1

    Redfox1 'Stralia! Riding Roo's and wrangling koalas

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24099
    Messages:
    1,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Conner
    Santa Paula, CA and SLO
    Vehicle:
    09 Prerunner Sport TRD
    Browning Floor Mats, 275/70/17 BFG All-Terrain T/A's, Procomp 7089 wheels,Rear Spring TSB, Bilstein 5100's, LED roof light, seatbelt chime disabled, CB, UWS Toolbox,
    Puller*
     
  17. Aug 25, 2013 at 5:07 PM
    #17
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    thats my knowledge for this thread...im done for now.
     
  18. Aug 25, 2013 at 5:08 PM
    #18
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    yes, thats a fuse puller.
     
  19. Aug 25, 2013 at 5:09 PM
    #19
    Jon850FL

    Jon850FL is Lurkin'

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60972
    Messages:
    2,052
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    DFS, FL
    97 more posts to go, then im finally at 1000...lol
     
  20. Aug 25, 2013 at 5:20 PM
    #20
    bulhas

    bulhas the habs fan

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Member:
    #47857
    Messages:
    4,835
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Edmonton, Alberta
    Vehicle:
    1997 Rexus
    i make things cook Marshmallows
    addict :p
     
To Top