1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help, just installed Billies and...!!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by fire544, Sep 14, 2009.

  1. Sep 14, 2009 at 6:37 PM
    #1
    fire544

    fire544 [OP] Anytime, Anyplace....

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Member:
    #5580
    Messages:
    32
    Just installed billies set at 2.5 in the front, got an alignment and now there is a creeking sound comming from my front end when I turn at slow speeds? Didn't hear anything untill after the alignment?
     
  2. Sep 14, 2009 at 6:40 PM
    #2
    gupster88

    gupster88 Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Member:
    #16692
    Messages:
    3,791
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brett
    Almost Heaven
    Vehicle:
    '17 Inferno DCSB O/R
    STOCK 4 NOW
    the only creaking sound i had after installing my lift was the sway bar rubbing on my coils. but it creaked whenever i went over a bump, not turning.
     
  3. Sep 14, 2009 at 6:40 PM
    #3
    rngrchad

    rngrchad Yankee Oscar Tango Alpha

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Member:
    #9919
    Messages:
    183
    Gender:
    Male
    The former USA now USSA (United States Socialst Am
    Vehicle:
    08 Rugged Trail TRD
    Rockwell 30 ton axles.
    Do what I do.

    Turn your radio up till you don't hear the creak anymore.
     
  4. Sep 14, 2009 at 7:30 PM
    #4
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    Lol! I have squeaky leaf springs and thats exactly what I do!!!
     
  5. Sep 14, 2009 at 7:54 PM
    #5
    Chazmanian

    Chazmanian Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Member:
    #21752
    Messages:
    168
    Gender:
    Male
    Colorado
    Stocker
    Soon as I lifted mine I got a creak as well...With mine its the rear leafs. I have an appointment Wed to have the TSB for squeaky ass tacomas done!
     
  6. Sep 14, 2009 at 7:55 PM
    #6
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    Does the fact that you have an AAL affect your ability to get the TSB done?
     
  7. Sep 14, 2009 at 9:12 PM
    #7
    Chazmanian

    Chazmanian Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Member:
    #21752
    Messages:
    168
    Gender:
    Male
    Colorado
    Stocker
    I think my local dealer may be more interested in collecting warranty money and keeping me happy maybe?

    This is the second new Taco I have bought from them in 3 years....

    They also offered to the leaf TSB without much urging on my part...I asked? They said yes. I then changed my mind.....
     
  8. Sep 17, 2009 at 4:34 PM
    #8
    fire544

    fire544 [OP] Anytime, Anyplace....

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Member:
    #5580
    Messages:
    32
    Ok, narrowed it down. It's not when I turn it's when I apply the brakes and the weight of the truck shifts to the front, it creeks, and pops? Any suggestions? Just want to make sure I didn't F$#k things up
     
  9. Sep 17, 2009 at 4:37 PM
    #9
    SRQ TACO

    SRQ TACO "You've Got Red on You"

    Joined:
    May 6, 2009
    Member:
    #16879
    Messages:
    1,443
    Gender:
    Male
    First Name:
    Damon
    Sarasota, Florida
    Vehicle:
    00 RegularCab 5lug
    16'' 5zigen Streetfighters w/ 245/55R16 General Altimax HP's, K&N Filter w/ deckplate mod, Dynomax Super Turbo Muffler with turndown before the axle, 01-04 Tail lights tinted, Dual BMW M3 horns, JVC Headunit, JVC 6.5'' door Speakers, Pioneer Shallow Mount 1000W 12'' Sub, 1000W Amp, Monroe Gasmatics front and rear, 1.5'' Daystar Coil Spacer, JDM Smoked Headlights/Corners,2001 Bench Seat, Led swapped gauge cluster and AC controls, Ignition Light mod with blue led, OEM All weather Floor Mats, LED Dome Light, 6000K DDM Tuning HID's, Street Scene Grille and Valance inserts, Clear bumper lights with the fog light mod and JDM Yellow led's, Window Tint: 25% sides and 5% back, TRD Blue Oil Cap.
    x2 but I hate toyota leafs:mad:
     
  10. Sep 17, 2009 at 4:46 PM
    #10
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,771
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Is it side specific?
     
  11. Sep 17, 2009 at 4:49 PM
    #11
    MsTRD

    MsTRD hell yes i love my truck

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Member:
    #9244
    Messages:
    3,362
    Gender:
    Female
    First Name:
    Samantha
    Rohnert Park, CA
    Vehicle:
    06 White Prerunner TRD Sport
    ahh mine does that! fucking drives me crazzzzzzzzzzzzy! its been happening ever since i installed my C/Os and UCAs but i can't find the exact spot its coming from. it makes me sad sometimes :(

    EDIT: never mind, read your other post. mine is definitely from when i turn
     
  12. Sep 17, 2009 at 4:50 PM
    #12
    fire544

    fire544 [OP] Anytime, Anyplace....

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Member:
    #5580
    Messages:
    32
    more on the right side...
     
  13. Sep 17, 2009 at 4:50 PM
    #13
    bigmooze

    bigmooze Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Member:
    #12437
    Messages:
    811
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Belle River, ON
    Vehicle:
    2009 4x4 access cab SR5
    Bilstein 5100's all round (0" up front with stock springs), 265/75/16 Goodyear Wrangler Duratracs, K&N 63 Series Aircharger Kit, Flowmaster Super 44 Muffler, Delta Champion Toolbox, fog lights, back-up lights, Sirius satellite radio with PA15-TOY, Midland 1001z CB radio with 2' Firestik II antenna, Weathertech floor mats, AVS sill protectors, Marathon SuperHides Seatcovers (Universal Digital Camo), trimmed front mud flaps, Viair 20005 OBA, Warn W650D driving lights and W650F fog lights on N-Fab light bar, Hi-Lift X-treme jack with off road accessories, TracRac "TracONE" system
    Subscribed for details
     
  14. Sep 17, 2009 at 5:07 PM
    #14
    solus

    solus HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    Mine did that for about 300 miles then went away, I think it might just be a break-in period
     
  15. Sep 18, 2009 at 9:48 AM
    #15
    fire544

    fire544 [OP] Anytime, Anyplace....

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Member:
    #5580
    Messages:
    32
    I wish it was just a "break in" period, but a couple of days after installing them, i traveled back to Missouri form Mississippi...so the 800+ miles should have been enough. I may just take it in to get looked at?
     
  16. Sep 18, 2009 at 12:26 PM
    #16
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,771
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Is there any way you can post pics of the right and left side? Multiple views?
     
To Top