1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

help on evap system

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by tkperea, Aug 29, 2011.

  1. Aug 29, 2011 at 6:56 PM
    #1
    tkperea

    tkperea [OP] New Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Member:
    #58587
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    utah
    Vehicle:
    2002 toyota tocoma 4 door
    i have replaced the fuel cap replaced the vsv valve that was not working also replaced the three hundred dollar evap canester and still getting a P0440 check engine light this is on a 2002 tacoma four door 4x4 with a 3.4 v6 any body have any ideas
     
  2. Aug 29, 2011 at 8:21 PM
    #2
    jberry813

    jberry813 The Mad Scientist

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Member:
    #49636
    Messages:
    16,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Lake Tahoe
    Vehicle:
    2012 DCSB Sport
    ...too much shit to list.
    Which VSV did you replace? There's 3.

    I'd suggest you pull each of the VSV's and bench test them.

    http://www.ncttora.com/fsm/2003/Repair_Manual/03tacoma/sf5vzfe/vfccv/insp.pdf
    http://www.ncttora.com/fsm/2003/Repair_Manual/03tacoma/sf5vzfe/vfee/insp.pdf
    http://www.ncttora.com/fsm/2003/Repair_Manual/03tacoma/sf5vzfe/vfpsv/insp.pdf

    If you already replaced the cap and charcoal canister, it has to be either a bunk VSV or one of the lines is clogged or has a leak.
     
To Top