1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help with 12v accessory plugs

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by mondata, Jan 28, 2011.

  1. Jan 28, 2011 at 8:48 PM
    #1
    mondata

    mondata [OP] Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Member:
    #37395
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Auburn, AL
    Vehicle:
    2004 PreRunner SR5 TRD
    2.5" Bilstein Adjustable Struts 1.5" Rear Shackles
    The other day while I was switching out radios and unhooking the two lower 12v accessory plug connectors I must have shorted something out. Now neither of the lower plugs work and the light around the shift knob is not working. However the upper 12v accessory plug works just fine. They must be on separate fuses. My question in where is the fuse located for these plugs. I checked the fuses inside and all appear to be fine so it must be under the hood. Any help would be appreciated.

    Thanks
     
  2. Jan 29, 2011 at 6:41 AM
    #2
    shitroc

    shitroc Master of War

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Member:
    #24315
    Messages:
    1,406
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ant
    New Brunswick, Canada
    Vehicle:
    2002 Tacoma TRD 4X4
    Listed in sig.......
    subscribed.my 2 lower accessory plugs havent worked since day one.
     
  3. Jan 29, 2011 at 12:02 PM
    #3
    98lowflyingtacoma

    98lowflyingtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27198
    Messages:
    54
    Gender:
    Male
    Phoenix
    Vehicle:
    1998 Tacoma Prerunner
    I think there are two fuses, one inside one under the hood.
     
  4. Apr 7, 2014 at 8:24 AM
    #4
    pippen

    pippen that was'nt a vitamin!!

    Joined:
    May 6, 2011
    Member:
    #56205
    Messages:
    661
    Gender:
    Male
    First Name:
    Pippen
    Eastern NC
    Vehicle:
    04 PreRunner Ext.
    Sorry to bring up a old post. How does the panel the 2x 12v plugs are in come off? I'm putting a switch for my toolbox lights and foglights but cannot figure it out.
     
  5. Apr 7, 2014 at 8:45 PM
    #5
    ffirg

    ffirg Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Member:
    #57975
    Messages:
    4,567
    Gender:
    Male
    First Name:
    mike
    Anchorage, Alaska
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5 TRD 4X4
    $$$
    There are two plastic "plugs" on it. One on either side on the forward side of it. There is a center piece to them that you have to poke in with a pen or something of that nature. Then you can just pick out the entire thing and it should pop out when you pull straight out toward the center console.

    To put it back together, pop the panel back in place so its locked in. Then take the plugs and pull out the center pin and put the outside portion back in the panel. Than take the inside "pins" and pop them into the plugs and it will lock it in.

    Hope that helps, but those things are a little hard to explain via text haha.
     
  6. Apr 7, 2014 at 8:58 PM
    #6
    Pakrat

    Pakrat Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Member:
    #116679
    Messages:
    196
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Washington,State Columbia gorge
    Vehicle:
    02 tacoma xtracab 4x4 stock
    Front dome light added,light reminder added,door chime mod, added 2nd gen 4runner headrests,grey wire mod, 2lo mod, more later.
    The 12volt lower plugs have a fuse or breaker in the engine compartment fuse panel.
     
  7. Apr 8, 2014 at 5:11 PM
    #7
    pippen

    pippen that was'nt a vitamin!!

    Joined:
    May 6, 2011
    Member:
    #56205
    Messages:
    661
    Gender:
    Male
    First Name:
    Pippen
    Eastern NC
    Vehicle:
    04 PreRunner Ext.

    Thanks, yea I had the clips out just did'nt know there was another metal hold-in clip keeping it secure, a more than gentle tug and it popped off! THX!!
     
To Top