1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HELP WITH LIGHTFORCE INSTALL.

Discussion in 'Lighting' started by Dr_Kevorkian, Dec 20, 2011.

  1. Dec 20, 2011 at 7:24 PM
    #1
    Dr_Kevorkian

    Dr_Kevorkian [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30203
    Messages:
    692
    Gender:
    Male
    Glendale CA
    Vehicle:
    2nd Gen Pyrite Mica AC
    Let me first start off by thanking everyone in advance if they know how to do this:cool: I got myself a xgt lightforce but i have 1 problem. I have no idea how to wire it. When i say i have no idea i mean i dont see the 2 split wires in the back that you run like you see with hellas etc. I wires all my other hellas which were a piece of cake. I opened up the back cover and all it is is an access to the bulb and a wire that connected further down somewhere. Anyone running these and know how to start?
    [​IMG]
    I noticed the two circular things under the black circle. Maybe one of these?:confused:
    [​IMG]
     
  2. Dec 20, 2011 at 10:05 PM
    #2
    stunt man hans

    stunt man hans DISPLACED VIKING LIVING IN GEORGIA

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43127
    Messages:
    4,639
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hans
    LIVE FREE OR DIE
    Vehicle:
    2015 AEV RAM 3500
    FULL AEV PROSPECTOR KIT++
    did you cut them off someone's truck :) joking of course
     
  3. Jan 9, 2012 at 7:52 PM
    #3
    Fish Head

    Fish Head Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26076
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    Wolfpack hit it - those two pins in your photo are where the wiring harness attaches. You don't need to open the back housing to connect anything. Once the harness is connected, it's very clean.
    I've got a set of XGT HID35s and some 170s on my 08 - Cannot recall if the harnesses were included or if I had to order them in addition to the lamps, as I bought a pile of stuff from them at the time and it's been too long for my aging brain to recall.
     
  4. Jan 9, 2012 at 11:10 PM
    #4
    Dr_Kevorkian

    Dr_Kevorkian [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30203
    Messages:
    692
    Gender:
    Male
    Glendale CA
    Vehicle:
    2nd Gen Pyrite Mica AC
    Sweet thanks man! looking at the link wolfpack posted, does that seem like the correct harness or do you have a link to the right one if the one posted is incorrect?
     
  5. Jan 10, 2012 at 9:29 AM
    #5
    Fish Head

    Fish Head Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26076
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    Without a photo, I can't be 100% certain.
    Looking at a local supplier here, they list the part for half of what it shows in that other link so I have my doubts, as retail here in Canada is normally notably more than what you guys are blessed with down there. My price on the part here is 10 bucks and change ( pre tax ). The part # is listed as LF-HID Loom .

    The more I think about this, the more I believe that harness should have been included with the lamp(s). Assuming you purchased these new, it's likely worth your time to go back to your retailer and enquire about the missing pieces.

    Edit - here's the link to the part I was looking at. HPL are about an hour north of me.

    http://www.highperformancelighting....age=product_info&cPath=104_77&products_id=275


    I'll see if I can get a photo of mine - not sure if I can squeeze the camera in tight enough to get what we need though,....but I'll try.
     
  6. Jan 10, 2012 at 10:03 AM
    #6
    Fish Head

    Fish Head Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26076
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    Here's the female end of the harness as it looks unplugged from the back of the lamp :

    [​IMG]

    Laying in line with where it would connect to the rear of the lamp:

    [​IMG]


    A side view of everything all plugged in :

    [​IMG]


    And the "just because" :

    [​IMG]
     
To Top