1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help

Discussion in 'Audio & Video' started by hard2kill, Mar 14, 2012.

  1. Mar 14, 2012 at 5:06 AM
    #1
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    I installed my new kenwood headunit last night and everything works great but now my gauge cluster doesn't light up ? My seatbelt,tpms,highbeam and all warning lights work but the gauges don't light up... Any ideas?
     
  2. Mar 14, 2012 at 7:25 AM
    #2
    sun

    sun Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Member:
    #56099
    Messages:
    141
    Gender:
    Male
    Memphis
    Vehicle:
    2011 PreRunner
    Pioneer avic-z130bt with axxess aswc and rear cam mod, audiovox 10 flip down monitor, Pyle pl76d headrest monitors, kicker cvr tens wired down to one ohm with hifonics Brutus 1200.1, Clazzio seat covers, 20% tint on front windows, polished factory exhaust, peragon retractable bed cover, pop n lock tailgate handle with dei actuators for automatic lock, viper 5901 alarm remote start with viper smart start, hid bixenon 4500k headlights with 4500k fog lights, led map license plate lights and dome lights
    Not trying to sound like a douche or anything but did u make sure ur dimmer isn't turned all the way down? And have u checked fuses?
     
  3. Mar 14, 2012 at 7:40 AM
    #3
    spithead051

    spithead051 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Member:
    #58359
    Messages:
    1,029
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Fairfax, VA
    Vehicle:
    09 AC 4x4 OR S/C'ed!
    Supercharger, ICON 2.5VS w/ CDC, TRD T/X Pro Wheels, 255/85/R16 BFG MT KM2's, APEX three hoop bumper, Smittybilt X20 Comp Gen 2, Allpro IFS skid, All-Pro Sliders, Dynomax exhaust, aFe Stage 2 si, URD 2.85 stealth pulley, Oil pressure, oil temperature, boost, A/F ratio gauges, Devil horns, WO seat covers
    ^ There's nothing wrong with that question, sometimes I forget to check things like that.

    Did you tap any wires when you installed the radio for lights or anything?

    Also, make sure you didn't pull any plugs loose or pop a wire out of a harness when you installed the new head unit. I know a lot of aftermarket nav units are longer/bigger than the stock unit so you might have pulled something loose that knocked the lights out.
     
  4. Mar 14, 2012 at 10:56 AM
    #4
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    I checked the dimmer..it's just a standard kenwood single din headunit... The fuse under steering wheel marked gauges is fine.... I'm gonna have to pull it back apart :(. I find it weird that all the little lights like the seatbelt light still work just not actual gauge lights...
    Only other thing is I didn't buy the steering wheel control adapter cause I never use them so that plug is hanging out in the dash... Lots of guys don't buy the adapter though an don't have problems... I hate electronics but have installed many quality systems in various cars over the years :/ never seen something like this'd happen
     
  5. Mar 14, 2012 at 11:32 AM
    #5
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    Did you tape up the wires that weren't used? As far as I know there is no dimming function on the kenwood hu, mine doesn't have it, and I shorted out my rheostat trying to make it dim.
     
  6. Mar 14, 2012 at 1:25 PM
    #6
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    What happened when u shorted it out?
     
  7. Mar 14, 2012 at 5:08 PM
    #7
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    ???????????
    So I checked fuses took it all back out and hooked up stock deck and nothing lights still don't work :(. I felt around for loose wires or plugs and couldn't find anything ..... I'm stomped? The gauges still work but the lights don't... The dimmer still works the climate control lights.. And the lil warning lights in the dash still work ?????
     
  8. Mar 14, 2012 at 5:17 PM
    #8
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    Did you check fuses under the hood? There may be something there but I'm sort of lost now to be honest. maybe you fried something behind the dash or for some reason just poped all the bulbs.
     
  9. Mar 14, 2012 at 6:54 PM
    #9
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    Yup checked fuses all over
     
  10. Mar 15, 2012 at 2:08 PM
    #10
    hard2kill

    hard2kill [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Member:
    #55714
    Messages:
    3,859
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Rhinebeck NY
    Vehicle:
    06 4door trd sport white 6spd
    ...315's,2in bora wheel spacers,safari snorkel,wheel spacers,bruteforcefab rear bumper and sliders,afe filter,hi-lift jack,5100 with OME 886 & 1/2in spacer,allpro expo's,icon 10in rear shox,flip kit,ss brake lines,cobra cb,fog light mod,yellow fogs,weathertech mats,fullsize spare tire and extra sport rim,tinted windows,aeroturbine 2525 muffler dumped over axle...rear diff breather mod...removed factory spare...removed 2nd air filter...THULE roof rack and fairing....bud builts front to back,allpoo front bumper,BAMF lca skids,overland Offroad roof and bed racks,
    Me other ideas guys?
     
To Top