1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

:( Help :(

Discussion in 'Technical Chat' started by NumNutz, Jun 13, 2009.

  1. Jun 13, 2009 at 8:47 AM
    #1
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,845
    Gender:
    Male
    Virginia Beach, VA
    Vehicle:
    07 Tacoma 4x4 - Kings, TC, Dakars, broken stuff
    Lots.
    The taco isn't making full power when it's cold. It won't go past 4800 rpms when its cold. It feels sorta sluggish too. After it warms up a bit the truck will go all the way to redline and doesn't feel sluggish.

    The CEL is still coming on every few starts also so idk if this has anything to deal with it. The code is P0000. Someone help :(
     
  2. Jun 13, 2009 at 8:49 AM
    #2
    JeffRock

    JeffRock Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Member:
    #14910
    Messages:
    1,198
    Gender:
    Male
    Capital region, NY
    Vehicle:
    09 Tacoma accesscab 4x4 SR5 2.7L
    Toyota all weather floor mats. Mag light that clunks around in the jack compartment. Dog hair. Dog drool on the windows.
    /warranty.. dealer....
     
  3. Jun 13, 2009 at 8:50 AM
    #3
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    That code means the there is a diagnostic error in the ECU. It knows something is wrong but doesn't know what it is. I would suggest hitting the dealer up. Are you under warranty?
     
  4. Jun 13, 2009 at 8:51 AM
    #4
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,845
    Gender:
    Male
    Virginia Beach, VA
    Vehicle:
    07 Tacoma 4x4 - Kings, TC, Dakars, broken stuff
    Lots.
    I have a URD MAF Sensor but I have never had this trouble before. I've had it for atleast 3-4 months without any trouble.

    I've been told if I take it to a dealer they are just going to say that the chip caused the problem and that will void the warranty.
     
  5. Jun 13, 2009 at 8:53 AM
    #5
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Can you got back to stock? Or call Gadget!!!
     
  6. Jun 13, 2009 at 8:55 AM
    #6
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,845
    Gender:
    Male
    Virginia Beach, VA
    Vehicle:
    07 Tacoma 4x4 - Kings, TC, Dakars, broken stuff
    Lots.
    That would be a lot of work. If thats not the problem I'd rather not touch it.
     
  7. Jun 13, 2009 at 8:56 AM
    #7
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Then I would suggest calling Gadget. The sensor may be failing.
     
  8. Jun 13, 2009 at 8:58 AM
    #8
    NumNutz

    NumNutz [OP] One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,845
    Gender:
    Male
    Virginia Beach, VA
    Vehicle:
    07 Tacoma 4x4 - Kings, TC, Dakars, broken stuff
    Lots.
    Okay. It looks like he's on. I'll give him a call.
     
  9. Jun 13, 2009 at 9:01 AM
    #9
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Like 98tacoma27 said - I'd yank out the URD sensor and put it back to stock and see how the truck reacts.

    You could be developing a problem elsewhere due to the fact that you changed some things and the ECU can't effectively communicate the proper codes because of the URD being there.
     
To Top