1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Hi everyone, looking for help here

Discussion in 'New Members' started by kokua, Jul 1, 2010.

  1. Jul 1, 2010 at 5:06 PM
    #1
    kokua

    kokua [OP] New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Member:
    #39669
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Tacoma
    Hi everyone,

    Just got a major problem with my Tacoma 2003,

    As I was driving on the roadway in the city, I heard a popping sound from the front of my Truck and all of a sudden, my engine started to run really rough, when I pulled over to see what was wrong, I saw oil dripping from the engine by the oil filter area. I thought it was just the oil filter, so I changed my oil filter and oil to see if that would fix the problem. The old oil filter looked just fine, but after putting everything together, I started the truck to have the oil still dripping. It was hard to see in that area so I took my tire off to get a better view, and was totally bummed that there was a 1/2 inch hole in the block near the base of the oil filter. Has anyone experienced anything like this? And the worst part was, when I called to see if my extended warranty was still valid, the Lady told me that It just expired on May 26,2010. How sick is that! As I looked at the hole, the wall of the engine looked very thin. I'm not sure if that was part of the problem or some moving part was not doing it's part. I have my truck serviced every 3 to 4 thousand miles. I have only 50,567 miles on it cause I live so near my job. My truck is a 2003.

    I'm sick...any suggestions out there?

    Thanks

    Kokua:confused:
     
  2. Jul 1, 2010 at 5:13 PM
    #2
    RelentlessFab

    RelentlessFab Tacoma offroad armor fabricating beast Vendor

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Member:
    #4772
    Messages:
    14,183
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Eastern side of the Sierras: Sparks, NV
    Vehicle:
    07 SR5 4x4> 03 SR5 4x4 total> 14 Crewmax TRD
    Had tons on the old Taco's.... new Tundra is pretty stock
    damn, threw a rod or something? That sucks man. :(
     
  3. Jul 1, 2010 at 6:50 PM
    #3
    JKD

    JKD Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Member:
    #18207
    Messages:
    2,016
    Gender:
    Male
    Yep...if there is a hole in the block, it's new engine time.
     
  4. Jul 2, 2010 at 2:43 PM
    #4
    syds4x4

    syds4x4 Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Member:
    #39602
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    First Name:
    S.K.
    Los Angeles
    Vehicle:
    mine's blk syds'is purple
    debadged,shell,blacked out tail lights tint,security sys,nav,dvd,bluetooth,...
    find a new mechanic, maybe in yourself
     
  5. Jul 2, 2010 at 2:45 PM
    #5
    Trap

    Trap Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Member:
    #37878
    Messages:
    901
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Indego Ink TRD OR
    Electric Tail Gate Lock, EZ Down + Cable Mod, Galvanized Underbody, DK 9000, CloudRider SS Grill insert. BakFlip HD, Cabin Air Filter mod, Alarm, Zero Rust !
    Curiosity. Synthetic oil ?
     
  6. Jul 2, 2010 at 2:47 PM
    #6
    Shawneily

    Shawneily "Its go time, baby!"

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Member:
    #33327
    Messages:
    307
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shawn
    Salt Lake City, UT
    Vehicle:
    95 Toyota Tacoma 4x4 2.7L
    CBI Rock Sliders, 31x10.15 BF Goodrich KM2's, Stock everything else.
    Ffuu...
     
To Top