1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HID Flicker

Discussion in 'Lighting' started by thebigsmit, Mar 16, 2013.

  1. Mar 16, 2013 at 6:14 PM
    #1
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
    I just installed my mini d2s kit I got from the trs group buy. They are 55w 6000k morimoto bullbs. After they warm up for a while something starts flickering. Its almost like a piece of dust on the bulbs that move except it only happens once they warm up. I have cleaned the bulbs with alcohol multiple times.
     
  2. Mar 16, 2013 at 6:15 PM
    #2
    Konaborne

    Konaborne Pineapples on pizza Hawaiian does not it make.

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Member:
    #46536
    Messages:
    31,849
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Kealakekua, Hawaii
    Vehicle:
    Lifted 00 TRD Off-Road
    fox extended travel remote resivoir coilovers, 14" eibach 600lb coils, All Pro tubular chromoly 1" uniball upper control arms, All Pro expedition leaf packs, 10" bilstein 5150 piggyback reservoir shocks 265/75r16 Goodyear wrangler MT/R kevlars wrapped around 16" Helo 791 gloss black, Mini H1 retrofits with 6000k bulbs, 18" magnaflow w/custom exhaust reroute various decals, Sockmonkey retro hood stripes
    check your grounds?
     
  3. Mar 16, 2013 at 6:15 PM
    #3
    707tothe907

    707tothe907 Superior Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Member:
    #45372
    Messages:
    2,723
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Chico NorCal
    Vehicle:
    05 DCSB Off Road
    X2 on grounds.
     
  4. Mar 16, 2013 at 6:23 PM
    #4
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
    I have both my grounds set to the frame where other grounds bolt on. I didnt really explain myself very well. Its not the whole beam that flickering just a part at the very top at the most concentrated area.
     
    Last edited: Mar 16, 2013
  5. Mar 16, 2013 at 6:30 PM
    #5
    Konaborne

    Konaborne Pineapples on pizza Hawaiian does not it make.

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Member:
    #46536
    Messages:
    31,849
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Kealakekua, Hawaii
    Vehicle:
    Lifted 00 TRD Off-Road
    fox extended travel remote resivoir coilovers, 14" eibach 600lb coils, All Pro tubular chromoly 1" uniball upper control arms, All Pro expedition leaf packs, 10" bilstein 5150 piggyback reservoir shocks 265/75r16 Goodyear wrangler MT/R kevlars wrapped around 16" Helo 791 gloss black, Mini H1 retrofits with 6000k bulbs, 18" magnaflow w/custom exhaust reroute various decals, Sockmonkey retro hood stripes
    did you try cycle the high/low? could it be the shield twitching?
     
  6. Mar 16, 2013 at 6:36 PM
    #6
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
    Yep did that multiple times. Flickers on high beams too. It really stumps me on why its doing this.
     
  7. Mar 16, 2013 at 7:08 PM
    #7
    battlescars

    battlescars Professionull

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Member:
    #12256
    Messages:
    2,357
    Gender:
    Male
    First Name:
    Alex
    Escondido, CA
    Vehicle:
    2003 5-lug
    Coilovers, bypasses & bumps on all 4-corners. +6 over front suspension, 4-link rear
    Bad ground, bad power connection, crappy ballasts.
     
  8. Mar 16, 2013 at 7:35 PM
    #8
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
    They are morimoto 5five ballasts. Shouldnt be low quality. Thanks for the suggestions ill check the grounds and power later.
     
  9. Mar 16, 2013 at 7:37 PM
    #9
    Ahshiet

    Ahshiet Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Member:
    #22303
    Messages:
    5,263
    Gender:
    Male
    Maui,Hawaii
    Vehicle:
    09 MG Sport DC 4x4
    Set #1 16x10 ion alloy wheel 31x12.5 super swampers Set#2 17x9 KMC Diesel black 305/65/17 M/T ATZ baja Set#3 TRD offroad wheels painted wrinkle black with H/T tire 275/70/16 Set#4 Weld racing 16x12 Typhoon with 305/70/16 BF KO tires Set#5 Weld racing 16.5x12 36x16 fun country Set#6 TRD rugged edition wheels 305/75/16 baja claws Set#7 16x10 procomp steel "beadlooks" 33x12.50 TSL Boggers Spider track spacers in front Wet Okole black seat covers fronts with pockets,back and armrest HIDs high Lexus projector fogs h11 hid 3500k Toyota bed mat black trd exhaust Fujita intake black Xrunner badges carbon fiber door sills Alpine double din 2 8" bazookas (modded) 2 Alpine type-r 8's in tubes Rockford fosgate 1500w silverstar blinker bulbs front and back Led lic plate bulbs Led dome light Led map lights Black eBay headlights VHT night shade tails and 3rd brake light Custom made rear fog lights(next to 3rd brake light) Sticker bombed bed walls and pass. A-pill
    Had this happen with the 4runner and PnP kit the ballast was the problem
     
  10. Mar 16, 2013 at 8:23 PM
    #10
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
  11. Mar 17, 2013 at 12:36 AM
    #11
    09DBLCAB09

    09DBLCAB09 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Member:
    #84571
    Messages:
    149
    Gender:
    Male
    Perfect example of how aftermarket kits have problems regardless of brand.
    I'm so sick of seeing everyone say that TRS has the best quality kits an all this BS. They're just overpriced kits IMO
     
  12. Mar 17, 2013 at 12:52 PM
    #12
    David K

    David K Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18969
    Messages:
    8,822
    Gender:
    Male
    San Marcos, Alta California
    Vehicle:
    2010 4WD Off Road DC
    Differential Breather Mod Light Bar: 2 Hella 4000 HID, 1 Kragen HID, 1 Cibie Halogen.
    After getting my HID conversion (of Hella Halogen 4000 lamps) done by that guy in Orange County, and going through the months of hassle to get the right color, ballast that doesn't blow up, etc. I posted here about the flicker as seen in your video... I described it as the look of a candle flame in a light breeze, and not an on-off flick of the light switch.

    So, you are not alone, and my HIDs still work after 2 years, although I rarely use them (rarely drive at night and no money to go desert camping lately)!
     
  13. Mar 17, 2013 at 1:10 PM
    #13
    Ronn

    Ronn Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44253
    Messages:
    201
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Northern Ontario
    Vehicle:
    2007 DCLB 4x4 SR5
    Westin bullbar, KC slimlites, Mini D2S headlight retrofit, 5100 front @ 1.75 and 5100 rear, Wheelers HD leaf pack
    I have the 3five d2s kit from TRS and it does the same thing as posted in your video. My grounds are solid with 14 gauge wire, soldered and shrink wrapped and all my connections are solid so I know it's not a wiring issue. Mine did this from day one along with a long warmup time. I believe its the hardware I got from TRS.
     
  14. Mar 17, 2013 at 1:28 PM
    #14
    Rich91710

    Rich91710 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Member:
    #73470
    Messages:
    16,496
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Base
    Satoshi with FJ badge, factory cruise, factory intermittent wipers, Redline Tuning hood-lift struts, Hellwig Swaybar, Rosen DVD-Nav
    Mine doesn't do that, but my right high beam sticks.
     
  15. Mar 17, 2013 at 1:38 PM
    #15
    dexterdog

    dexterdog My pee parts itch

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Member:
    #19571
    Messages:
    3,643
    Gender:
    Male
    Oly WA
    Vehicle:
    '07 FJ
    op, are you using a projector?
     
  16. Mar 17, 2013 at 1:41 PM
    #16
    dexterdog

    dexterdog My pee parts itch

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Member:
    #19571
    Messages:
    3,643
    Gender:
    Male
    Oly WA
    Vehicle:
    '07 FJ
    I see your op says mini so there goes one of theories. I would get a hold of TRS and or visit hidplanet.
     
  17. Mar 17, 2013 at 1:44 PM
    #17
    Ronn

    Ronn Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44253
    Messages:
    201
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Northern Ontario
    Vehicle:
    2007 DCLB 4x4 SR5
    Westin bullbar, KC slimlites, Mini D2S headlight retrofit, 5100 front @ 1.75 and 5100 rear, Wheelers HD leaf pack
    Rich check out my build thread for my retro, I had the same problem and fixed it. I have pictures of what I did.
     
  18. Mar 17, 2013 at 1:48 PM
    #18
    thebigsmit

    thebigsmit [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2013
    Member:
    #95107
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    South Carolina
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road
    3 inch Toytec lift, Westin E series bull bar, HID/Halo retrofit, sway bar disconnect
    Good to know im not the only one. Personally, it just looks like the bulbs to me but Im definitely no expert.
     
  19. Mar 17, 2013 at 1:49 PM
    #19
    dexterdog

    dexterdog My pee parts itch

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Member:
    #19571
    Messages:
    3,643
    Gender:
    Male
    Oly WA
    Vehicle:
    '07 FJ
    Where was that said anywhere in this thread? Get over it.
     
  20. Mar 17, 2013 at 1:54 PM
    #20
    Rich91710

    Rich91710 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Member:
    #73470
    Messages:
    16,496
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Base
    Satoshi with FJ badge, factory cruise, factory intermittent wipers, Redline Tuning hood-lift struts, Hellwig Swaybar, Rosen DVD-Nav
    Mine was just fine for 2 months, then suddenly stuck one morning, and it's been sticking ever since. I can flick the highs repeatedly and it'll finally drop, but not something I want to do on the road.

    I'm going to just unplug the sticky one for now.
     
To Top