1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HID Help

Discussion in 'Lighting' started by DPCardoza, Jan 26, 2013.

  1. Jan 26, 2013 at 7:06 PM
    #1
    DPCardoza

    DPCardoza [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Member:
    #82080
    Messages:
    123
    Gender:
    Male
    Yuba City
    Vehicle:
    06 PreRunner Sport Long Bed
    2 problems that i need a hand with
    1. Installed hid fog lights and they turn off when i use my high beam. No recolection as to whether or not it did this before, but i just noticed.
    2. Installing a new H1 retrofit and have no high beams. They dont turn off, just dont go to high. Switched the blue and white wires on the input per instructions but its still a no go. Any other ideas?
    Darren
     
  2. Jan 26, 2013 at 7:12 PM
    #2
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,090
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    Factory function of the fog lights will turn them off when the high beams are turned on. With HID's, I'd do the fog light anytime mod so they stay on when the high beams are cycled so as not to wear out the ballast and bulbs quickly.

    As for the high beam issue, you might have a stuck solenoid. Did you confirm that the solenoids cycled properly before you sealed them up?
     
  3. Jan 26, 2013 at 7:25 PM
    #3
    Conman117

    Conman117 AWESOME MEMBER

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Member:
    #74659
    Messages:
    1,488
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nathan
    BC, Canada
    Vehicle:
    98 Brap-coma
    Blue LED dash lights
    I'm curious to see why they're stuck on low. Sub'd
     
  4. Jan 26, 2013 at 7:28 PM
    #4
    Maverick904

    Maverick904 Resident Fishing Expert

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Member:
    #23084
    Messages:
    4,919
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kameron
    Northeast Florida
    Vehicle:
    08 TRD Rugged Trail 4x4
    3" Procomp Lift, BDF Light Bar, Borla Stainless Cat-Back System, 2 10" Polk MM Subs, LED Interior Lighting, Pioneer Touch Screen, Kicker Speakers up front, Sonys in the back, Grillcraft grill, 20% tint, Weathertechs, Projector Retrofit Headlights. BHLM
    when you say retrofit you are meaning you bought projectors for your headlights correct?

    Interesting enough when I installed my morimoto h1 projectors i no longer lose fogs when i turn my high beams on
     
  5. Jan 26, 2013 at 7:29 PM
    #5
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    29,090
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    Also, check to see if your high beam fuse is still in tact, not blown. Double check all your connections, make sure everything is hooked up correctly, all fuses in tact and that you're getting power to all the places that you should. I would guess that the solenoid is frozen. I had a similar issue with my H1 projectors.
     
  6. Jan 26, 2013 at 8:39 PM
    #6
    DPCardoza

    DPCardoza [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Member:
    #82080
    Messages:
    123
    Gender:
    Male
    Yuba City
    Vehicle:
    06 PreRunner Sport Long Bed
    Unfortunately no I didnt check before sealing them. For what its worth, neither headlight highbeams are working. I tested the lights before sealing them, just didnt think of checking highbeam function. :mad:
    This is the H1 morimoto kit from theretrofitsource.com
     
  7. Jan 27, 2013 at 12:18 PM
    #7
    DPCardoza

    DPCardoza [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Member:
    #82080
    Messages:
    123
    Gender:
    Male
    Yuba City
    Vehicle:
    06 PreRunner Sport Long Bed
    How do you troubleshoot a stuck solenoid? Everything else checks out fine.
     
To Top