1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HID Kit for the 2009 tacoma

Discussion in 'Lighting' started by IdealError, Dec 14, 2008.

  1. Dec 14, 2008 at 8:50 PM
    #1
    IdealError

    IdealError [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Member:
    #10625
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Orange County, CA
    Vehicle:
    09 PreRunner SR5 Sport
    6" Fabtech lift, 18" KMC XD Addicts on 35" Toyo MT Tires, 8000k HID Lights/Fogs, T-Rex Billet Grille, Viper 5900 Remote Start/Alarm, LED Projector Headlights, 15% Tint fronts, 5% Tint back, Eclipse Head Unit
    A friend of mine who works in the industry told me something about when installing an HID kit into an 09 that there are some flicker problems and the lights may shut off. He said it has something to do with the computer and what not.

    He mentioned he knows a way to wire up an anti-flicker "mechanism" so that the lights do not go off.

    Does anyone know about this or if this is true?

    Thanks!
     
  2. Dec 15, 2008 at 4:32 AM
    #2
    wing103

    wing103 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Member:
    #7807
    Messages:
    1,036
    Gender:
    Male
    Boston
    Vehicle:
    Tacoma TRD Sport / Dark Gray
    Grill Craft upper & Lower Grill WetOK Seat Cover, Devil Horn, Bug, Windows Deflector, Side step Bar, HID 55W 8000K Headlight, HID 35W 4000K Foglight, Fog Light Mod, Interior LED Map Light Mod, Electric Tail Gate Lock, Leer Cab, Key ring light, Bed LED lights Mod, Kenwood DNX5120, Signal Mirror with Heat
    I have the HID install on my 2009 Tacoma without any problem.
    I believe it is the HIT kit that he install have problem.
     
  3. Jan 14, 2009 at 9:49 AM
    #3
    MMMPinkTACOs

    MMMPinkTACOs Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Member:
    #12572
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    California
    Bone stock.. for now!
    which HID kit did you install??
     
  4. Jan 14, 2009 at 9:55 AM
    #4
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com Thor

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,151
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    With that i would double check install how the plugs are in as well as a good ground.
     
  5. Jan 14, 2009 at 10:49 AM
    #5
    wing103

    wing103 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Member:
    #7807
    Messages:
    1,036
    Gender:
    Male
    Boston
    Vehicle:
    Tacoma TRD Sport / Dark Gray
    Grill Craft upper & Lower Grill WetOK Seat Cover, Devil Horn, Bug, Windows Deflector, Side step Bar, HID 55W 8000K Headlight, HID 35W 4000K Foglight, Fog Light Mod, Interior LED Map Light Mod, Electric Tail Gate Lock, Leer Cab, Key ring light, Bed LED lights Mod, Kenwood DNX5120, Signal Mirror with Heat
    I install the one with Hi-Low Beam (magnetic motor control High/Low) it cost about $220.00
    But than one of my friend tell me that in my area, there is a dealer have the same kit cost only $100. If anyone wants it, I can ask him for details.
     
  6. Jan 14, 2009 at 7:58 PM
    #6
    MMMPinkTACOs

    MMMPinkTACOs Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Member:
    #12572
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    California
    Bone stock.. for now!
    Yeah if you can. Hook me up with the contact info and website if any. Also the brand of the kit. thnx
     
  7. Jan 14, 2009 at 10:21 PM
    #7
    chyknees

    chyknees 13th wunder

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Member:
    #11801
    Messages:
    265
    Gender:
    Male
    So Cal
    Vehicle:
    sh*t happens
    too much
    It is most likely the HID kit. I have the same problem on my 05 when I installed the Hi/Lo HID kit. One light would flicker randomly, checked the connections, even warrantied the bulb and ballast, which cured the problem. But since then I have changed to a different HID kit where it does not need to "warm" up to temp. As soon as you turn them on, it's at the correct temp/kelvin the lights are supposed to be at
     
  8. Jan 15, 2009 at 4:03 AM
    #8
    wing103

    wing103 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Member:
    #7807
    Messages:
    1,036
    Gender:
    Male
    Boston
    Vehicle:
    Tacoma TRD Sport / Dark Gray
    Grill Craft upper & Lower Grill WetOK Seat Cover, Devil Horn, Bug, Windows Deflector, Side step Bar, HID 55W 8000K Headlight, HID 35W 4000K Foglight, Fog Light Mod, Interior LED Map Light Mod, Electric Tail Gate Lock, Leer Cab, Key ring light, Bed LED lights Mod, Kenwood DNX5120, Signal Mirror with Heat
    Let me try to find out the info for you.
     
  9. Jan 18, 2009 at 9:28 AM
    #9
    Bellis

    Bellis friggin rad

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Member:
    #11528
    Messages:
    747
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    mass southshore
    Vehicle:
    pyrite 6-speed 2012 offroad
    driver mod
    hids in my 09 has no problems love my hids
     
To Top