1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

High rpms in park & nuetral..

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by 2003prerunner, Jul 28, 2010.

  1. Jul 28, 2010 at 6:54 PM
    #1
    2003prerunner

    2003prerunner [OP] New Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Member:
    #40910
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    03 prerunner
    30...bfgoodwench a/t
    my 2003 tacoma prerunner 2.7 is running higher rpms in park and nuetral....and is also running about 10-15 mph with out pressing gas pedal...if anyone has some advice let me know thanks.
     
  2. Jul 28, 2010 at 6:57 PM
    #2
    98_Mud_bug

    98_Mud_bug 98_mud_bug

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Member:
    #8431
    Messages:
    3,194
    Gender:
    Male
    lucedale Ms.
    Vehicle:
    98 tacoma sr5/ 06 x-runner
    3 inch suspension lift, night shades corner and blinkers projector headlights with halos and 3 led's 18 inch kmc xd rockstar wheels,275/65/18 kelly safari tsr's, bush whacker fender flares 7 inch touch screen, 2 kenwood 12's, Magnaflow exaust single in dual out,
    im having the same problem. im gonna try cleanin my maf. sensor to see if that helps.
     
  3. Jul 28, 2010 at 7:00 PM
    #3
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    try cleaning the maf sensor....and you also may want to try lubing the throttle cable. you may need to see if you can find a "yamaha cable lube tool"....which you may be able to get from a place that services atv's and such.
     
  4. Jul 28, 2010 at 7:02 PM
    #4
    98_Mud_bug

    98_Mud_bug 98_mud_bug

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Member:
    #8431
    Messages:
    3,194
    Gender:
    Male
    lucedale Ms.
    Vehicle:
    98 tacoma sr5/ 06 x-runner
    3 inch suspension lift, night shades corner and blinkers projector headlights with halos and 3 led's 18 inch kmc xd rockstar wheels,275/65/18 kelly safari tsr's, bush whacker fender flares 7 inch touch screen, 2 kenwood 12's, Magnaflow exaust single in dual out,

    yea i was wondering if anybody had done that with their cable, if mine is at a high idle and i bump the throttle it idles down..
     
  5. Jul 28, 2010 at 7:04 PM
    #5
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    yeah, i lube my cables every month or so just to keep them in good shape.
     
  6. Jul 28, 2010 at 9:24 PM
    #6
    pittim

    pittim mittip

    Joined:
    May 28, 2008
    Member:
    #6939
    Messages:
    16,507
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Respect your elder gen.
    Pink slider.
    your ac on?
     
To Top