1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Horn relay question

Discussion in 'General Automotive' started by surfsupl, Mar 10, 2011.

  1. Mar 10, 2011 at 1:04 PM
    #1
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    My horn in my 2n gen recently has gone out. The fuse is good and I can hear the relay click when I press down on the steering wheel. I put a meter on the end of the clip that clips into the horn and do not get a reading. Is my relay bad? Thanks. Also leading up to this I was blowing my horn fuse hear and their. Any reasons why?
     
  2. Mar 10, 2011 at 1:17 PM
    #2
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    I do not see a ground wire either. Is it grounded somewhere else on the truck besides next to the horns themselves?
     
  3. Mar 10, 2011 at 1:23 PM
    #3
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
  4. Mar 10, 2011 at 1:26 PM
    #4
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    looks like the horns ground where they bolt on.are you getting 12v at the horns when you press the steering wheel?
     
  5. Mar 10, 2011 at 1:29 PM
    #5
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    The thing is that they have worked in the past and when I took it apart today no ground wire connected to the 12mm bolt holding the horns in place?
     
  6. Mar 10, 2011 at 1:34 PM
    #6
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    i think the ground is made through the horn housing,there is just 1 wire going to each horn,which needs 12v when the horn is pressed.if the relay is clicking when you depress the horn,then you are getting the ground from the horn plate needed to activate the relay.if you are not getting 12v to the horns ,check the fuse first,then swap the horn relay and recheck,if you are getting 12v, then the horns are bad.sounds to me like one of them may already be shorted out and been blowing the fuse.
     
  7. Mar 10, 2011 at 1:37 PM
    #7
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    yes
     
  8. Mar 10, 2011 at 3:03 PM
    #8
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    Fixed..........I unhooked the batt for 1 hour and then hooked it back up and it works now.
     
To Top