1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Hot/Cold Temperature Dial not working

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Graham, Nov 17, 2010.

  1. Nov 17, 2010 at 11:04 AM
    #1
    Graham

    Graham [OP] Pay it Forward

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Member:
    #15723
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Western New York
    Vehicle:
    2005 4x4 TRD Black V6 6 speed manual
    I have a 2005 TRD manual shift 4x4 Tacoma

    The hot/cold temperature dial works intermittently. I start the truck in the morning to warm up and set the temp to high to defrost the windshield. I come out after 10 minutes and have nothing but cold air blowing on the windshield. I fiddle with the temperature dial, moving it from hot to cold and it eventually starts flowing hot air into the cabin.

    I took it to my mechanic this morning and he says it's working fine and can see no reason for my symptons. He suggest I wait till it completely fails to then find out whats wrong. I don't like this solution with winter rushing rapidly towards us in upstate NY.

    Any suggestions on what to check out or what could be the issue and fix?

    Thanks!!!
     

Products Discussed in

To Top