1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

How do I know if I have the TPMS sensor?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by rlanicek, Feb 6, 2009.

  1. Feb 6, 2009 at 11:40 AM
    #1
    rlanicek

    rlanicek [OP] Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Member:
    #9573
    Messages:
    68
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Dallas, TX
    Vehicle:
    2010 Tacoma PreRunner SR5
    My spare was stolen a couple weeks ago. I just bought a used 17" 6-lug Toyota wheel with tire from one of those used tire places.

    Is there anyway to know if this wheel has the TPMS without removing the tire?
     
  2. Feb 6, 2009 at 11:42 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    It should have a silver steel valve stem.
     
  3. Feb 6, 2009 at 11:57 AM
    #3
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Is Your tpms light on? Looks like a tire with brackets on each side, But like chris said should be a silver valve stem.
     
  4. Feb 6, 2009 at 12:04 PM
    #4
    rlanicek

    rlanicek [OP] Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Member:
    #9573
    Messages:
    68
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Dallas, TX
    Vehicle:
    2010 Tacoma PreRunner SR5
    My TPMS light is on. It came on when my spare was stolen. Right now there is a new spare in the bed of my truck. TPMS light is still on but I've read here that it will need to be reprogrammed at the dealership.
     
  5. Feb 6, 2009 at 12:07 PM
    #5
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Yep. I belive it needs to be programmed.
     
  6. Feb 6, 2009 at 12:12 PM
    #6
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Yeah you need a new sensor and can only be programmed by toyota's magic wand.
     
To Top