1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HVAC issue, please help?!!?!?

Discussion in 'Off-Topic Discussion' started by Airun, Jan 7, 2012.

  1. Jan 7, 2012 at 4:51 PM
    #1
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    Had some work done to rewire my Honeywell whole house humidifier and now my furnace seems to be in some sorta default mode....kicks on for 30 secs and off for 4-5 minutes, then on 30 secs, then off 4-5 minutes etc. not affected by thermostat setting. WTF????
    Any clue y'all?
     
  2. Jan 7, 2012 at 4:58 PM
    #2
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    put a pic of your furnace up with the doors off...
     
  3. Jan 7, 2012 at 5:00 PM
    #3
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
  4. Jan 7, 2012 at 5:03 PM
    #4
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
  5. Jan 7, 2012 at 5:05 PM
    #5
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
  6. Jan 7, 2012 at 5:09 PM
    #6
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    make sure that the low voltage wires are screwd into their spots. is this in a manufactured home? does it have a light that flashes when its calling for heat? (if you do it will be located on the brain of the furnace)
     
  7. Jan 7, 2012 at 5:10 PM
    #7
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    Any ideas Joey?
     
  8. Jan 7, 2012 at 5:11 PM
    #8
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    Not manufact home. Ok ill check connections
     
  9. Jan 7, 2012 at 5:12 PM
    #9
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    you do have the light... go ahead and put the bottm door on or if its one door, tape the button down that you had ur finger on in the second pic. those lights will flash and there should be a legend on the back of ur door. it will tell you what is wrong. i may be able to help you threw it.
     
  10. Jan 7, 2012 at 5:14 PM
    #10
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    Wire nuts and screws all seem good
     
  11. Jan 7, 2012 at 5:14 PM
    #11
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    when your t stat is calling for heat does the flame to the burners come on?
     
  12. Jan 7, 2012 at 5:20 PM
    #12
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    The gas runs off 1 thermostat which is set at 60 and then a second thermostat for my wood stove boiler (hardy) is what we heat with. Both green lights seem to stay in regardless.
     
  13. Jan 7, 2012 at 5:22 PM
    #13
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
  14. Jan 7, 2012 at 5:23 PM
    #14
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    No gas burning. No flame
     
  15. Jan 7, 2012 at 5:25 PM
    #15
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    ???? Wiring neatness?
     
  16. Jan 7, 2012 at 5:26 PM
    #16
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    im still here...
     
  17. Jan 7, 2012 at 5:28 PM
    #17
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    What next?
     
  18. Jan 7, 2012 at 5:31 PM
    #18
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    does the flame sensor or igniter want to lite when calling for heat? follow the orange wire in the bottom cabnet...it will be by your burners.(right above them)
     
  19. Jan 7, 2012 at 5:35 PM
    #19
    Airun

    Airun [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33516
    Messages:
    2,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Show Me State
    Vehicle:
    TRD sport, DCLB, 4wd
    Debadged, custom emblem, Husky liners, custom bedrail Yak Trak setup with load bars, , BakFlip Fibermax, OME 3" lift with LightRacing UCAs
    ok, I see igniter and orange wire. but how do I tell if it's doing anything? the gas t stat isn't calling for heat. the wood stove t stat is
     
  20. Jan 7, 2012 at 5:35 PM
    #20
    Superx2

    Superx2 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Member:
    #51552
    Messages:
    1,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Iowa
    it seems to me that you gas valve may be stuck shut. have you always had your humidifier? your gas is on right?
     
To Top