1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

i need help Installing Euro Tail Light Problems

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by FightFire48, Jul 7, 2009.

  1. Jul 7, 2009 at 9:34 PM
    #1
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    Ok so heres my problem i am trying to install aftermarket tail lights and after i install them and set my turn signal to left it does not flash it stays on steady and on the right side it does just fine. I cant figure it out and it is driving me crazy. And it is only when my lights are on that it has this problem. Any ideas would be helpful.

    Thanks
    Will
     
  2. Jul 8, 2009 at 5:13 AM
    #2
    EnolaGaia

    EnolaGaia Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Member:
    #9
    Messages:
    1,129
    Gender:
    Male
    Midwest USA
    Vehicle:
    '01 & '04 S-Runners
    01 SR: Double Cab conversion, S/C, lowered.
    (1) What year is your Double Cab?

    (2) Are you trying to use tails designed for pre-2001 Tacos on a 2001 - 2004 Taco? If so - they won't work because of a change in the grounding arrangement.

    If this is the case - the simplest fix is to swap the aftermarket lenses onto the OEM 'pods'.
     
  3. Jul 8, 2009 at 5:20 AM
    #3
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    u might have installed the light in backwards, some light bulbs have 1 post on opposite sides and one will be slightly higher than the other... so if u have the higher post in the lower post position, vice versa, itll do what u are experiencing
     
  4. Jul 8, 2009 at 6:12 AM
    #4
    sirsaechao

    sirsaechao Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Member:
    #17772
    Messages:
    2,930
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Commifornia
    Vehicle:
    2002 Toyota Tacoma SR5 TRD 3.4L 4X4 V6
    To much to list...see sig for more...
    I got the clear and red lense for my 02 from eBay and I kept my stock housing and swapped the lense only...should check and make sure. Also some bulbs have one post and some is the two post. Some are meant for blinking and some to just be driving lights. So check the bulbs and if not...just keep the stock housing and swap the lense instead.
     
  5. Jul 8, 2009 at 9:37 AM
    #5
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    Thank you for the posts but what do you mean by the wrong posts. two of the bulb housings have one post and the other one has two and i do have the correct bulbs in them. The company said on 00 tacoma's and up.
     
  6. Jul 8, 2009 at 9:39 AM
    #6
    sirsaechao

    sirsaechao Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Member:
    #17772
    Messages:
    2,930
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Commifornia
    Vehicle:
    2002 Toyota Tacoma SR5 TRD 3.4L 4X4 V6
    To much to list...see sig for more...
    Take a look at the bulbs on the bottom end that screws/twists into the housing...some has one nub and some has two nubs.
     
  7. Jul 8, 2009 at 10:02 AM
    #7
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    Your talking about two posts for the bulbs cause that is all good
     
  8. Jul 8, 2009 at 10:03 AM
    #8
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    And my taco is an 04
     
  9. Jul 8, 2009 at 10:04 AM
    #9
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    if its not the bulb post than is the front blinker working
     
  10. Jul 8, 2009 at 10:05 AM
    #10
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    and all the light plugs are the same right u just replaced the plastic part
     
  11. Jul 8, 2009 at 10:05 AM
    #11
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    No not at all its dim and constantly on even the signal in the cab is on constant
     
  12. Jul 8, 2009 at 10:06 AM
    #12
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    No different set up just plug and play is there a chance therre is a left and right harness?
     
  13. Jul 8, 2009 at 10:09 AM
    #13
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    for the blinkers the tail light is doing what and the front one is doing what
     
  14. Jul 8, 2009 at 10:11 AM
    #14
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    They are both on constantly not blinking same for the front and back
     
  15. Jul 8, 2009 at 10:14 AM
    #15
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    one of those bulbs are bad i believe, thus messing up the circuit causing them to stay on... try taking the front one out and see what happens
     
  16. Jul 8, 2009 at 10:16 AM
    #16
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    Ok here is another thing when my lights are off they work just fine it is only when i turn my lights on as well
     
  17. Jul 8, 2009 at 10:20 AM
    #17
    Burgman

    Burgman I KEEEEEL YOU

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Member:
    #16072
    Messages:
    26,682
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Ric VA
    Vehicle:
    08 PreRunner TRD sport Silver
    K&N intake, Boston Acoustic SL 60 6.5 components up front, Rockford Power T16 6.5 in rear, Pioneer P4100 HU, Soon to be Pioneer Prs 4200f
    u got me now, u got some sort of electrical issue going on, i actually knew a guy that when he flipped his blinkers his headlights would go out, then come back on after he turned the blinkers off... havent a clue what u got now sorry
     
  18. Jul 8, 2009 at 10:26 AM
    #18
    FightFire48

    FightFire48 [OP] Taco Monster

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Member:
    #11476
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Spokane, WA
    Vehicle:
    04 Taco dbl cab
    3" Toytec lift AEM BruteForce CAI Gibson exhaust 2 - Rockford Fosgate 8's
    I have a funny idea that all this is is the wiring in the adapter either being two right side harnesses or it could also just not match up but thank you for your time.
     
To Top