1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Ignition delay

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jaybru, Nov 7, 2008.

  1. Nov 7, 2008 at 4:44 AM
    #1
    jaybru

    jaybru [OP] Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Member:
    #10542
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    rhode island
    Vehicle:
    05 taco
    Hello,
    As of recently, there is a 2-3 second delay between the key being turned and the engine turning over. This delay happens every time I start the truck, anyone know what could cause this.
    Thank everyone for the help
    jay
     
  2. Nov 7, 2008 at 4:46 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Software issue in the ECU. Is the truck also failing to start sometimes?
     
  3. Nov 7, 2008 at 4:57 AM
    #3
    jaybru

    jaybru [OP] Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Member:
    #10542
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    rhode island
    Vehicle:
    05 taco
    No, the truck starts everytime
     
To Top