1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Installing Remote Start...07 Tacoma

Discussion in 'Technical Chat' started by UTVols, Jan 24, 2013.

  1. Jan 24, 2013 at 6:39 PM
    #1
    UTVols

    UTVols [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Member:
    #89617
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    Putting a Viper 5904 remote start/security system in my truck this weekend along with a SmartStart kit for my iPhone. Just curious if there's anything I need to look out for during my install? Also, I understand the SmartStart module has to be activated by BestBuy (such BS)...any BestBuy employees on here wanna save me the trip and the $? Or is that at all possible without having the module physically with you? Thanks in advance guys.
     
  2. Jan 24, 2013 at 6:42 PM
    #2
    Domreis

    Domreis Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Member:
    #90874
    Messages:
    90
    Gender:
    Male
    Pullman
    When I put a smart start in my old Mazda I was able to activate the module online at Vipers website. That was 2 years ago now though. Still haven't gotten around to getting one put in my taco, so things may have changed.
     
  3. Jan 24, 2013 at 8:02 PM
    #3
    UTVols

    UTVols [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Member:
    #89617
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    I'll hop online and check that out. I've had this module sitting around for at least a year and haven't gotten around to installing it. The frustrating thing is the ease of install and yet (or at least as far as I knew) you had to go to an installer. I'll check into that though.
     
  4. Jan 24, 2013 at 8:18 PM
    #4
    UTVols

    UTVols [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Member:
    #89617
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    Another question...I printed out the install manual for the DSM250 module that I have, but it is very vague. The picture in the manual shows the module with the power and ground wires, the harness that connects to the Viper unit, and a light and dark loop. However my actual unit has the power and ground wires, the harness that connects to the Viper unit, another 5-pin female harness, and a light and dark wire that don't loop, but just dead-end about 4-5 inches outside the unit. So what do I hook this white and grey wire up to?
     
  5. Jan 25, 2013 at 12:21 PM
    #5
    UTVols

    UTVols [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Member:
    #89617
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    Nobody knows how to wire up a SmartStart?
     
  6. Jan 25, 2013 at 12:25 PM
    #6
    tbikid

    tbikid Member

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Member:
    #92409
    Messages:
    13
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Wilkes
    Vehicle:
    2013 XSP-X SR5
    Bone stock for now
    Does anybody know if you can put a remote start on a six speed manuel? I'm assuming you can just would like to know. Thanks
     
  7. Jan 25, 2013 at 12:45 PM
    #7
    UTVols

    UTVols [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Member:
    #89617
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    Yes you can you just have to hook up the e-brake and neutral sensors.
     
To Top