1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Intake noise

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by 99tacosupreme, May 6, 2010.

  1. May 6, 2010 at 1:11 AM
    #1
    99tacosupreme

    99tacosupreme [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Member:
    #33079
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    Southern California
    Vehicle:
    1999 Black V6 PreRunner TRD
    Pioneer Headunit, Infinity Kappa 6.5" speakers, Alpine Type R sub with Alpine M500 amp, 15% Tint up front 5% in the back, Deckplate mod, Debadged, Bilstien 5100s, Wheelers 1.5"AAL, DDM 55w 6k Lights
    when I start my truck up in the morning I hear this sucking noise, almost like a vaccuum coming from the intake. This happens until the truck is completly warm. I open the air box and take the air filter out and it gets way louder. any ideas of what this could be before I take it to the shop?
     
  2. May 6, 2010 at 6:36 AM
    #2
    crazyasu45

    crazyasu45 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Member:
    #17241
    Messages:
    707
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Canada
    Vehicle:
    2013 MGM DCLB 4X4 TRD SPORT
    3" SUSPENSION LIFT
    is your taco idling fine...no hiccups? The reason that noise gets louder when you take out your air filter is because the engine is sucking in more air...no restrictions...assuming you still have a stock filter...
     
  3. May 6, 2010 at 10:44 AM
    #3
    BFA

    BFA Nuttier than squirrel shit.

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Member:
    #27447
    Messages:
    2,409
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    2003 3.4 4x4 5spd
    your filter might not be seating correctly and possibly a small gap causing that which if there is id get it fixed asap, last thing you want is all that dust to get past your filter
     
  4. May 6, 2010 at 5:46 PM
    #4
    fpradojr36

    fpradojr36 Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21718
    Messages:
    25
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jr.
    90804
    Vehicle:
    04 Prerunner 2wd
    Completely normal. That's what an aftermarket intake is designed to do..suck in more air for increased horsepower.
     
  5. May 6, 2010 at 7:01 PM
    #5
    99tacosupreme

    99tacosupreme [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Member:
    #33079
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    Southern California
    Vehicle:
    1999 Black V6 PreRunner TRD
    Pioneer Headunit, Infinity Kappa 6.5" speakers, Alpine Type R sub with Alpine M500 amp, 15% Tint up front 5% in the back, Deckplate mod, Debadged, Bilstien 5100s, Wheelers 1.5"AAL, DDM 55w 6k Lights
    Well I put in a K&N drop in filter in about 3 weeks ago and i thought i would hear a differnce in sound but I never heard this sound when I took the stock filter out.
     
To Top