1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Intermittent wipers working intermittenly

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by LUSETACO, Sep 14, 2011.

  1. Sep 14, 2011 at 6:30 PM
    #1
    LUSETACO

    LUSETACO [OP] Here for the Taco Pron

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18991
    Messages:
    10,427
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Aim-ish country PA
    Vehicle:
    Make: Chevy Model: Pile
    Yes
    So my intermittent wipers went out on me tonite on the way home. When I turned them to intermittent they were on low speed for about 5 minutes and then they returned to normal. Anybody ever have this happen or know what to check?
     
  2. Sep 14, 2011 at 6:36 PM
    #2
    LUSETACO

    LUSETACO [OP] Here for the Taco Pron

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18991
    Messages:
    10,427
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Aim-ish country PA
    Vehicle:
    Make: Chevy Model: Pile
    Yes
    Thanks for your help man! :p
     
  3. Sep 14, 2011 at 6:43 PM
    #3
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    I had a Ford Ranger years ago and the wipers started going out. Sometimes they would work, sometimes not. Turned out to be an intermittent switch went bad. Was a simple fix. Was a small box mounted under the dash on the inside of the firewall. Bought the part and had it fixed in about 5 minutes. Dealer wanted several hundred $ for labor saying they had to remove all kinds of crap to get to it. :rolleyes: Layed on my back and reached it from the floor w/no problem.
     
  4. Sep 15, 2011 at 2:37 AM
    #4
    rjbb2

    rjbb2 Member

    Joined:
    Aug 28, 2011
    Member:
    #62512
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    NC
    Vehicle:
    2011 4x4
    Lighted 4x4 switch, Ipod direct adapter, Intermittent wiper, cruise control.
    Was this a mod you did or was it installed factory?
     
  5. Sep 15, 2011 at 2:45 AM
    #5
    2TRunner

    2TRunner Don't give up here just yet

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Member:
    #40980
    Messages:
    3,001
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Around To Many People
    Vehicle:
    1, 2, 3, 4, 5 Lugs
    Brute Force Bumpers: rear & custom front tube, Saw-A-Way Racerunner 2.5 Coilovers with Total Chaos UCAs. Icon AAL.
    I have a 2 speed wiper switch you could buy. Wouldn't have to mess with all those fancy speeds.
     
  6. Sep 15, 2011 at 3:51 AM
    #6
    GSB

    GSB Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Member:
    #16385
    Messages:
    83
    Gender:
    Male
    Odenton, MD 21113
    Vehicle:
    09 TRD Sport DC Long Bed
    I have a 2009 and this exact thing happened to me the other day. They were on low speed, put them on intermittent, and they stayed on low for a few min. I have not been able to duplicate the problem since. I dont know if it was a coincidence, but my stereo volume was stuck at the same time. I have had the volume issued before, but never tried the wipers at the same time.
     
  7. Aug 9, 2012 at 7:42 PM
    #7
    LUSETACO

    LUSETACO [OP] Here for the Taco Pron

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18991
    Messages:
    10,427
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Aim-ish country PA
    Vehicle:
    Make: Chevy Model: Pile
    Yes
    OK, so it's been about a year since this post with no wiper issues. Tonight driving home I had the same problem again. Could this be the wiper stalk? :notsure:
     
  8. Aug 10, 2012 at 3:02 AM
    #8
    Hot2na

    Hot2na Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Member:
    #77905
    Messages:
    294
    Gender:
    Male
    you never answered the question: was this a wiper stalk mod ?? or is it stock ?
     
  9. Aug 10, 2012 at 5:22 AM
    #9
    LUSETACO

    LUSETACO [OP] Here for the Taco Pron

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Member:
    #18991
    Messages:
    10,427
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Aim-ish country PA
    Vehicle:
    Make: Chevy Model: Pile
    Yes
    It's stock.
     
  10. Aug 10, 2012 at 8:24 PM
    #10
    landphil

    landphil Wishin' I was Fishin'

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Member:
    #52290
    Messages:
    2,393
    Gender:
    Male
    BC, Canada
    Vehicle:
    RIP 2006 Tacoma DCSB
    Tundra 5.7 mod
    It sounds like the intermittant issue with your intermittant wipers may be a faulty stalk that was stock.:D I would wait until it happens more than once a year before forking out the dough to replace it though.
     
To Top