1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

ipod trouble

Discussion in 'Audio & Video' started by georgeandkanoa, Nov 29, 2010.

  1. Nov 29, 2010 at 1:58 PM
    #1
    georgeandkanoa

    georgeandkanoa [OP] the point is simply this

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Member:
    #32864
    Messages:
    1,800
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeff
    calgary
    Vehicle:
    07 tacoma trd
    bilstein5100's front tinted windows access cover pioneer stereo weathertechs grillcraft grill kc's behind cbi sliders
    I have a pioneeer stereo in my truck, and my Ipod won't work anymore.
    i unplugged it from the sterio the other day and now when i try and use it
    the stereo gives me an error that says read format error19

    any ideas, i gotta have my ipod:mad:
     
  2. Nov 29, 2010 at 2:18 PM
    #2
    dolbytone

    dolbytone Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Member:
    #37165
    Messages:
    320
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 TRD Off Road
    Did you update the software on it or something?
     
  3. Nov 29, 2010 at 2:27 PM
    #3
    georgeandkanoa

    georgeandkanoa [OP] the point is simply this

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Member:
    #32864
    Messages:
    1,800
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeff
    calgary
    Vehicle:
    07 tacoma trd
    bilstein5100's front tinted windows access cover pioneer stereo weathertechs grillcraft grill kc's behind cbi sliders
    no,just unplugged it to put a different usb cord on and nothing,
     
  4. Nov 29, 2010 at 2:29 PM
    #4
    brutalguyracing

    brutalguyracing BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    sounds like its the head unit not the ipod
     
  5. Nov 29, 2010 at 2:35 PM
    #5
    georgeandkanoa

    georgeandkanoa [OP] the point is simply this

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Member:
    #32864
    Messages:
    1,800
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeff
    calgary
    Vehicle:
    07 tacoma trd
    bilstein5100's front tinted windows access cover pioneer stereo weathertechs grillcraft grill kc's behind cbi sliders
    thats what i'm leaning toward too, great, i hope its still under warranty
     
  6. Nov 29, 2010 at 2:42 PM
    #6
    06RedComa

    06RedComa Yotas For Life!

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Member:
    #9715
    Messages:
    581
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    Pacific Grove
    Vehicle:
    06 4x4 DC Sport
    Camburg 2.5" Coilovers, Camburg 1.25" UCAs, OME 182s, Deaver Progressive leaf pack, AFE SI, TRD exhaust, Rear breather, BHLM, Grillcraft grille, Painted engine cover, Bed Lights, OBA, All-Pro APEX Bumper, Kenwood DNX6960, Avid Sliders
    Sometimes when I start my truck up I get an error that my kenwood unit is unable to format the ipod, so I just turn the unit off (not the truck) and then back on and it works again. I know its simple but hopefully it works and good luck
     
  7. Nov 30, 2010 at 7:13 AM
    #7
    81shark

    81shark Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Member:
    #10567
    Messages:
    1,680
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2006 Base Access CP1
    does the ipod work when not connected to the truck?

    mine froze up and i had to reset the ipod before it would work. my memory is bad, but i think i had to hold down the center circle for a few seconds. after it reset, it worked fine.
     
  8. Nov 30, 2010 at 7:34 AM
    #8
    TurfTaco

    TurfTaco Is there a long john silvers on the island?

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Member:
    #7704
    Messages:
    1,011
    Gender:
    Male
    URE
    Vehicle:
    07 Deer Collector
    285/75-16 BFG KM1's, AVS vent visors, AVS hood shield, pioneer avic F900BT, pac steering wheel control adapter, Boyo rearview camera, pac ipod interface, tinted windows, Toytec 1.5 AAL, Bistein 5100s (front set to .85) Eibach coils, Black headlights, grillcraft black billet insert, N-fab light bar, 4 Hella FF700 lights & color matched grille, Sockmonkey bedside decals. 16x8 MT sidebiters, Weathertechs, Fabtech spare carrier.
    I have a pioneer also and have had trouble with the ipod since day 1. My main problem was either my left or right speakers would go out only with the ipod. I went to avic411.com and found that most people solved this problem by ditching their pioneer cable for an apple cable. The apple cable was $$$ (50.00) but it fixed my ipod issues. Shitty pioneer cable I guess. You could try it and see.
     
  9. Nov 30, 2010 at 7:35 AM
    #9
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,253
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Put the original chord back on and see what happens.
     
  10. Dec 6, 2010 at 11:26 PM
    #10
    georgeandkanoa

    georgeandkanoa [OP] the point is simply this

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Member:
    #32864
    Messages:
    1,800
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeff
    calgary
    Vehicle:
    07 tacoma trd
    bilstein5100's front tinted windows access cover pioneer stereo weathertechs grillcraft grill kc's behind cbi sliders
    went to the store where i bought the stereo,plugged my ipod into one of theres and got the same error code, i think the ipod is screwed,Santa is going to have to bring me a new one.
     
To Top