1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Is this a problem?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jeremy_283, Apr 17, 2011.

  1. Apr 17, 2011 at 7:28 PM
    #1
    jeremy_283

    jeremy_283 [OP] Super Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Member:
    #11569
    Messages:
    1,435
    Vehicle:
    08 TRD Offroad Access Cab 4x4 Auto 4.0L
    Hella Rallye 4000 Cornering Lights PIAA 510 Fog Lights All Pro Front Bumper All Pro Rear Bumper All Pro Transfer Case Skid All Pro IFS Skid All Pro Rock Sliders All Pro High Clearance Hitch OME Dakar Leaf Springs OME Rear Shocks OME Front Shocks OME 885 Front Coils Wet Okole Seat Covers WeatherTech Floor Liners Sony Head Unit JL XD600/1 Amp 2 JL Audio 10” Subwoofers Custom Subwoofer Enclosure Kenwood Front Speakers Sony Rear Speakers Sound Deadening Mats LED Interior Lighting Pop N’ Lock Tailgate Lock Viper Alarm System Extra D-Rings In Truck Bed Maglite Seat Mount Disable Seatbelt Chime Rear Differential Breather Relocation Hi-Lift Bed Mount Flexible Front Mud Flaps 110v Inverter Always At 400w ABS Kill Switch Locking Center Console Removed Sway Bar
    I was checking my oil level after 2 all day drives and I noticed a few oil spots, I thought I heard "chirping" too just briefly on occasion but I thought that may have been due to the cargo I had and wind. On the second photo the oil is on the bottom of the battery and all the little electrical wires (covered in road grime too) so I am thinking maybe from my last oil change? but I am not sure....
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Apr 17, 2011 at 7:57 PM
    #2
    Badwin45

    Badwin45 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Member:
    #39905
    Messages:
    240
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    OKC
    Vehicle:
    '10 DC 4x4 & '00 Pre-Runner
    Aries 4" Oval step tubes, Brute Force Fab rear bumper, Weathertech digifit floor liners.
    Hard to tell. Can you see a clear point of origin? If not, I'd wash the area to remove the substance and check it periodically to see if it comes back. If it does, try to determine where it's coming from.
     
  3. Apr 17, 2011 at 8:12 PM
    #3
    jeremy_283

    jeremy_283 [OP] Super Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Member:
    #11569
    Messages:
    1,435
    Vehicle:
    08 TRD Offroad Access Cab 4x4 Auto 4.0L
    Hella Rallye 4000 Cornering Lights PIAA 510 Fog Lights All Pro Front Bumper All Pro Rear Bumper All Pro Transfer Case Skid All Pro IFS Skid All Pro Rock Sliders All Pro High Clearance Hitch OME Dakar Leaf Springs OME Rear Shocks OME Front Shocks OME 885 Front Coils Wet Okole Seat Covers WeatherTech Floor Liners Sony Head Unit JL XD600/1 Amp 2 JL Audio 10” Subwoofers Custom Subwoofer Enclosure Kenwood Front Speakers Sony Rear Speakers Sound Deadening Mats LED Interior Lighting Pop N’ Lock Tailgate Lock Viper Alarm System Extra D-Rings In Truck Bed Maglite Seat Mount Disable Seatbelt Chime Rear Differential Breather Relocation Hi-Lift Bed Mount Flexible Front Mud Flaps 110v Inverter Always At 400w ABS Kill Switch Locking Center Console Removed Sway Bar
    I was figuring I would clean it out first thing tomorrow
     
  4. Apr 17, 2011 at 8:21 PM
    #4
    28Gauge

    28Gauge Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Member:
    #20075
    Messages:
    663
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Grapevine, TX
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5
    Sockmonkey Graphics, K&N Drop In Air Filter, 265/75/16 Bridgestone Dueler A/T's, Weathertech Digital Fit Floor Mats, Dee Zee Bed Mat, Map Light/Dome Light LED's, Flo-Pro Muffler w/Stainless Steel Tip, Dome Light/Map Light Mod, Mobil 1 Synthetic Motor Oil, LED Cupholder Mod, Grillcraft with TOYOTA emblem, Vision 375 Warrior Wheels, Extra Bed D Ring Mod, TRD Skidplate, Bilstein 5100's on all four corners, Front 5100's set at zero with Eibach springs, Toytec 1.5" rear TSB add-a-leaf springs, Toytec swaybar relocate kit, Katzkin Leather Seating, Front Window Tint
    Hard to tell from the photos. Does it look like it might be coming from around the oil filter. If so, make sure that the oil filter is tight and that the old oil oil filter gasket is not stuck to the engine block. I had that happen to me one time on my old 1999 Tacoma and it squirted oil everywhere.
     
To Top