1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Issue with 6 speed manual transmission

Discussion in 'Technical Chat' started by alexu35, Jun 6, 2014.

  1. alexu35

    alexu35 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Member:
    #131390
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Hi every one,
    Looks like my truck has trainy problems.
    I own 09 dual cab, manual Tacoma. Recently I have noticed that my backup lights and rear view camera quit working. First thing what I did, checked back light switch . When I disconnected the switch from trainy and pushed on it lights and camera turned on, so switch is obviously ok. Then I asked my buddy to shift from neutral to reverse several times and observe a little push linkage through switch hole in the trany. The linkage was just slightly moving and did not do push motion. Which means it doesn't push light switch.
    I have changed oil in trainy at 40 000 miles. Now mileage is 70 000.

    Plese help me with this problem. Any input is greatly appreciated.
    Thanks,
    Alex
     
    Last edited: Jun 6, 2014
  2. joeylynch

    joeylynch New Member

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Member:
    #134020
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    joey
    california
    Vehicle:
    2010 tacoma 6 speed manual
    Not sure if modified
    Have you ever clutchless shifted?
    I have a 2010 6 speed tacoma, and im pretty sure i wore the crap out of the syncros amd knocked the alignment out of the tranny
     
To Top