1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Issues with DDM Hids

Discussion in 'Lighting' started by streetdriven, Mar 13, 2010.

  1. Mar 13, 2010 at 1:38 PM
    #1
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    First off this was such an easy mod plug in and play the way I love it. But 1 out of 10 times when I turn my headlights on my driver side HID doesnt come on? The passenger side works everytime. I would assume it has to be an issue in the control mod. What do you guys think? I am calling them tomorrow to have this problem fixed. Has anyone else had this issue? I am running the DDM slim ballast kit 35w 6000k kit.

    Thanks Rich
     
  2. Mar 13, 2010 at 1:58 PM
    #2
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    did you get a wiring harness in the kit?
     
  3. Mar 13, 2010 at 2:01 PM
    #3
    MY50cal

    MY50cal I think I'm getting the Fear.

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Member:
    #15613
    Messages:
    2,744
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mojo
    Parkesburg, PA
    Vehicle:
    05 SWB TRD 4x4
    Yes.
    i would say bad ballast... talk to ddm and i bet they'll send you a new one.
     
  4. Mar 13, 2010 at 2:01 PM
    #4
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    forgot to write that yes i did. I tried it both ways with the harness and without.. same thing happens
     
  5. Mar 13, 2010 at 2:01 PM
    #5
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    thanks guys
     
  6. Mar 13, 2010 at 2:03 PM
    #6
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    yea i didn't get the harness with my first kit and it was doing that. if you have everything installed and it's doing that definitely looking like the ballast, they'll replace it for you
     
  7. Mar 13, 2010 at 2:07 PM
    #7
    rcbs204

    rcbs204 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23681
    Messages:
    3,704
    Gender:
    Male
    Dude, if you bought the Raptor kit form them they are garbage. I had a pair in my G8 and they died in like three weeks. Went to the life time warranty ones in my truck and G8 have had zero problems for over a year.
     
  8. Mar 13, 2010 at 2:29 PM
    #8
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    i firgured that. But there is no possible way not to have it hooked up right. It is plug and play lol.
     
  9. Mar 13, 2010 at 2:37 PM
    #9
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    my friends could hook it up wrong lol. i know you have it right, just force of habit that made me type it :)
     
  10. Mar 13, 2010 at 4:13 PM
    #10
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    hahaha thats funny
     
  11. Mar 13, 2010 at 6:21 PM
    #11
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    ...Get a replacement bulb or ballast.
     
  12. Mar 14, 2010 at 9:52 AM
    #12
    woods247

    woods247 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Member:
    #11272
    Messages:
    404
    Gender:
    Male
    back yonder
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab 4x4
    SAWs front, Fox resi rear, Total Chaos UCAs, 17" BBS RD-Truck FJ Rims with 255 BFG KM2s, TRD exhaust/intake, OME Springs, All-Pro flip kit, Timbren rear bumpstops, custom spare carrier, All-Pro skids, Beefed Sliders, All-Pro front bumper, Warn M8000 w/Synth MasterPull line, Procomp 30" LED lightbar, Bestop Soft topper, Safari Snorkel, CBI Bushmaster (custom), Baja Racks Utility rack, All Pro custom bed rack, Leer 100XQ
    I installed the slim ballast kit from DDM yesterday and the driver side flickered serveral times quickly for about three seconds on startup before it stabalized. I swapped the ballast with a spare and the problem is fixed. No relay installed on my setup. I received a set for the fogs as well but they didnt include a connector for the stock bulb wiring connection. It just has two wires that can be pushed ino the stock connection. Taping seems ghetto to me so I'll be returning them and looking for proper units with plug and play connectors like the Slimcubby kits.
     
  13. Mar 14, 2010 at 9:57 AM
    #13
    colinb17

    colinb17 If at first you don't succeed, don't try skydiving

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Member:
    #4127
    Messages:
    17,580
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colin
    Lusby, MD
    Vehicle:
    '07 TRD Sport 4x4
    Build thread in sig...
    might be to obvious, but could it be a ground wire??? i have the ddm kit. installed them, and they worked great for 3 days...then the passenger side went out. turned out it was my own fault, nothing wrong with the kit...when i bolted down the passenger side ground, the bolt caught some of the shrink tubing, and made it hard to get a good connection...rebolted it making sure not to pinch the shirnk, and they've been great ever since
     
  14. Mar 14, 2010 at 11:05 AM
    #14
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    I thought it might be the ground but thats not the case. You have to think the passenger side is working everytime and it is ran off the same ground. I hooked the ground wire from the harness and the slim ballast kit directly to the battery. Today it hasnt acted up at all but I would be pretty upset if I get stuck driving at night without a driver side headlight and get pulled over for that shit. You can hear the ballast module humming when it is working. When it doesnt kick it is slient.
     
  15. Mar 14, 2010 at 11:16 AM
    #15
    colinb17

    colinb17 If at first you don't succeed, don't try skydiving

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Member:
    #4127
    Messages:
    17,580
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colin
    Lusby, MD
    Vehicle:
    '07 TRD Sport 4x4
    Build thread in sig...
    i had to ground both sides indevidually...interesting. anyways, it does sound like it may be the ballast then. if it were your bulb, i think the ballast sould still hum, you just wouldn't get light
     
  16. Mar 14, 2010 at 11:50 AM
    #16
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    your kit had 2 grounds? and it was the DDM kit? I know for a fact mine only has 1 ground. Now the harness that you buy on the side has another ground. Which is hooked up too
     
  17. Mar 14, 2010 at 11:52 AM
    #17
    colinb17

    colinb17 If at first you don't succeed, don't try skydiving

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Member:
    #4127
    Messages:
    17,580
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colin
    Lusby, MD
    Vehicle:
    '07 TRD Sport 4x4
    Build thread in sig...
  18. Mar 14, 2010 at 6:39 PM
    #18
    streetdriven

    streetdriven [OP] Tampa OG

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Member:
    #32178
    Messages:
    203
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Tampa Bay
    Vehicle:
    07 TRD Tacoma
    2007 Speedway Blue double cab. Trd skid,6k hids,thule racks,grill,N-fab,fj wheels 285/75/16's
    LOL you had me thinking I was crazy for a min. Its cool thanks for the help either way
     
  19. Mar 17, 2010 at 9:19 PM
    #19
    tacobo670

    tacobo670 if you have to ask, u can't afford it

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Member:
    #29864
    Messages:
    1,881
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ray
    Las Vegas
    Vehicle:
    Tacoma Sport 4x4 AC 6spd
    Super cherry n some champion stuff on the side
    check the bulb. if the center "node" (looks like a little bubble) is faded white or slightly discolored than the rest of the glass then bulb is bad.
     
To Top