1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Kenwood 5120 bluetooth help

Discussion in 'Audio & Video' started by thedude, May 13, 2011.

  1. May 13, 2011 at 6:59 AM
    #1
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    My iphone won't auto connect to bluetooth. I have to manually go into the bt settings and select my phone everytime to get bt to work. The bt unit is the KCA-BT300. Firmware is updated. Anybody have a solution? Thanks.
     
  2. May 13, 2011 at 11:47 AM
    #2
    twistax

    twistax Nothing but Tacomas for me please.

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Member:
    #13045
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    Carlsbad NM
    Vehicle:
    Tacoma 4x4 Off-Road
    Set of Oznium LED nodes used as bed lights Front Light bar with a 21" LED light Interior lights converted to LED LED reverse lights LED Rear Red Signal lights
    I got a Kenwood KDC-X895 with bluetooth and, my phone(HTC EVO) connects to it, i can hear the caller but the caller cant hear me.

    I think kenwood bluetooth software needs some work.
     
  3. May 13, 2011 at 4:15 PM
    #3
    jerysan

    jerysan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27176
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 PreRunner TRD Off Road SB
    Flowmaster 40 Delta Flow, K&N Air filter, TSB Rear AAL with 1" Block & 5100's, OME 885x with OME Nitrocharged and Toytec Top spacers, Built Right UCA's , Satoshi Grille, HID's, Bull Bar,
    I have the Kenwood DDX516 with the KCA-BT200 with the updated firmware.
    My Blackberry did it once. All I did was to reset the HU and it worked perfectly after that. It sucks reprogramming, but it worked for me.
     
  4. May 15, 2011 at 9:59 AM
    #4
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    There is no way to save settings when you reset is there? So all custom backgrounds, startups and settings would have to be redone? I would be pissed to lose all that and still have it not work :)

     
  5. May 15, 2011 at 11:12 AM
    #5
    jerysan

    jerysan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27176
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 PreRunner TRD Off Road SB
    Flowmaster 40 Delta Flow, K&N Air filter, TSB Rear AAL with 1" Block & 5100's, OME 885x with OME Nitrocharged and Toytec Top spacers, Built Right UCA's , Satoshi Grille, HID's, Bull Bar,
    My splash screen stayed the same image that was saved. You can save the sattings in your Setup Memory screen. After that, I just recalled my settings for audio and reprogrammed the stations and clock.
     
  6. May 16, 2011 at 12:26 PM
    #6
    Tiforceracing

    Tiforceracing Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Member:
    #48773
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ty
    Columbia
    If im not mistaken, which I could be. The Kenwood 5120 is an older model + you are using the bt300, you might as well replace the unit. I had a customer with the same set up and same phone.....same problems. The fix was replace the unit with the intergrated bluetooth. Kenwood says that it work and works well...not so. In most of vehicles were we installed the Bluetooth add-on, we have had problems, but not in all....90ish %. In speculation, we dont think kenwood was on par with their bt add-on peices. I even have one laying around here in the shop from were we ripped out of the car and replaced the dd with bt already intergrated. Hope this helps and gives you an idea that you arent the only one.
     
  7. May 16, 2011 at 12:40 PM
    #7
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    I just reset the unit so I'll see what happens. I'll manually turn it on if I have to, it takes a few seconds and is annoying - but I just bought this and had it installed, no way I'm replacing the whole unit. Kind of wish I would have gotten one of the newer ones to begin with , but I got a good deal on this one...

     
  8. May 16, 2011 at 3:16 PM
    #8
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    Factory reset didn't work. Still have to manually connect every time. What a load of bs. Pisses me off the blue tooth adapter cost $150 and doesn't work correctly.
     
  9. May 16, 2011 at 3:23 PM
    #9
    jerysan

    jerysan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27176
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 PreRunner TRD Off Road SB
    Flowmaster 40 Delta Flow, K&N Air filter, TSB Rear AAL with 1" Block & 5100's, OME 885x with OME Nitrocharged and Toytec Top spacers, Built Right UCA's , Satoshi Grille, HID's, Bull Bar,
    From what I've read, I think You need the KCA-BT200.
     
  10. May 16, 2011 at 3:32 PM
    #10
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    Maybe that would help, Kenwood's site says the 300 is compatible with the DNX5120?

     
  11. May 16, 2011 at 3:39 PM
    #11
    jerysan

    jerysan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27176
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 PreRunner TRD Off Road SB
    Flowmaster 40 Delta Flow, K&N Air filter, TSB Rear AAL with 1" Block & 5100's, OME 885x with OME Nitrocharged and Toytec Top spacers, Built Right UCA's , Satoshi Grille, HID's, Bull Bar,
    From Crutchfield to Amazon, with the DNX5120 they recommend the 200.
     
  12. May 16, 2011 at 9:38 PM
    #12
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    The only reason I got the 300 instead was because I read somewhere Kenwood was no longer supporting the 200. I checked their website to confirm compatibility before buying it. I'll give their customer support a shot - probably a waste of time but you never know.
     
  13. May 18, 2011 at 4:14 PM
    #13
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    Well, I think I figured the problem out maybe - do you guys have to have your bluetooth turned on your phone before you start your truck to make it work? If I have my BT turned on my iphone before I start the truck it auto connects. If I turn the BT on after I've started I have to manually connect.
     
  14. May 18, 2011 at 4:59 PM
    #14
    jerysan

    jerysan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Member:
    #27176
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 PreRunner TRD Off Road SB
    Flowmaster 40 Delta Flow, K&N Air filter, TSB Rear AAL with 1" Block & 5100's, OME 885x with OME Nitrocharged and Toytec Top spacers, Built Right UCA's , Satoshi Grille, HID's, Bull Bar,
    Mine is set as auto connect, so as soon as I turn on the radio it will automatically do it. So you can say my BT is on.
     
  15. May 18, 2011 at 5:24 PM
    #15
    Grousehunter 12

    Grousehunter 12 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Member:
    #54452
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ted
    Central Kentucky
    Vehicle:
    TRD 4x4 Off Road
    Tundra brakes on front
    Try resetting the HU and the phone,my KDC-X995 will not pair from the HU must be paired from the I-phone then it automatically repairs each time I enter truck and does so 100% of the time.Also as someone said the HU must be set up to do this automatically.
    I reread your last post and your BT not being on was your problem.I never turn the BT on the phone off,see no reason to do so.As for the fellow that can hear the caller on the other end but they can't hear him sounds like a bad mic not a BT problem.
     
  16. May 18, 2011 at 5:30 PM
    #16
    thedude

    thedude [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Member:
    #52394
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Little Rock, AR
    I'm not sure how to set the head unit to do it automatically. It's not the most intuitive - user friendly interface by any means. I've reset the HU already and that did not fix the problem. I just updated the firmware on the DNX5120 maybe that will help?
     
  17. May 19, 2011 at 4:29 AM
    #17
    Tiforceracing

    Tiforceracing Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Member:
    #48773
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ty
    Columbia
    With that model, it will connect automatically. There isn't a manual way to set up the Bluetooth unfortunately.
     
  18. May 21, 2011 at 3:52 PM
    #18
    stmpjmpr

    stmpjmpr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Member:
    #38246
    Messages:
    2,054
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jimmy
    So Orange County, Ca
    Vehicle:
    2014 Tacoma Sport MGM 4X4
    I have dnx5140 with bt-200 is there a code for the 200 to input on my blackberry? i cant find it and the hu cant seem to find my blackberry even though my BB says its connected to the 200.. Its driving me nuts any ideas?
     
To Top