1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Life of a DSLR.

Discussion in 'Photography' started by THXEY, May 29, 2010.

  1. May 29, 2010 at 10:11 PM
    #1
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    so lately my Nikon D60 has been taking very.....weird photos...
    today i had my shutter speed at 1/4000 and my f-stop at 1.4 and still i had camera shake from it....like slightly blurry.....like....im a little angry...ive been looking at all my AF settings....my shutter settings, my everything settings.... and still...... blurry ish photos


    so ive been looking and ive heard my camera takes about 30,000-50,000 potos before the shutter goes out.......

    ive put at least 35,000 through it...i dont have the $900-$1000 to spend on a camera now.....

    any thoughts on this?
     
  2. May 29, 2010 at 10:16 PM
    #2
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    when was the last time you cleaned your sensor? or inside/outside lenses? when my canon was screwing up turned out to be dust on the sensor which was messing up my AF
     
  3. May 29, 2010 at 10:17 PM
    #3
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    my sensor is dusty....its been about 9 months since i got it professionally cleaned
     
  4. May 29, 2010 at 10:23 PM
    #4
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    that might be it but not for sure. what if you manually focus on something, is it still goofy?
     
  5. May 29, 2010 at 10:34 PM
    #5
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    yeah :/


    i have to go and sharpen all the photos manually in photoshop so they dont look as blurry....here lemme upload something
     
  6. May 29, 2010 at 10:42 PM
    #6
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    maybe im trippin


    [​IMG]

    look at the left headlight on this one..or the left side of the photo... like the plants and stuff and trees
    [​IMG]


    i zoomed in on this one in iPhoto and the glare on the grill was shifted to the left a little... not completely straight and the trees and stuff
    [​IMG]
     
  7. May 29, 2010 at 10:53 PM
    #7
    NitroCircus177

    NitroCircus177 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4864
    Messages:
    128
    Scottsdale, AZ
    Vehicle:
    05 Black PreRunner BHL
    yeah they do a little the trees and your fog lights look blurry
    here are some i took but yeah i didnt shoot at the same aperture but it shouldnt effect it that much in the fogs and stuff
    few more on here http://talkingbear177.deviantart.com/gallery/
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. May 29, 2010 at 10:55 PM
    #8
    NitroCircus177

    NitroCircus177 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4864
    Messages:
    128
    Scottsdale, AZ
    Vehicle:
    05 Black PreRunner BHL
    definitely go clean the sensor and see if that will change anything
     
  9. May 29, 2010 at 11:01 PM
    #9
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    they should be like that!!!!

    youre a great photographer BTW.... this is what i wanna do with my life... haha hopefully i can work this out....if not its time to step up to a D90....
    ill get it cleand and see if that helps... i mean i shot his truck as a "professional" shoot and the final photos look great! but idk :(


    heres some more from today
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  10. May 29, 2010 at 11:26 PM
    #10
    NitroCircus177

    NitroCircus177 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4864
    Messages:
    128
    Scottsdale, AZ
    Vehicle:
    05 Black PreRunner BHL
    Thank you! haha i have the same thoughts as you. I really would like to do this but for me its probably going to just on the side. But good luck!!

    all of those shots i took were from a D5000 so by no means do you have to go all the way up to the D90..

    the ones you took all look good for the most part. in the first picture watch the reflections. you can see the red car and it looks like it might be mixed into the sun glare on the grille. the last one the background does look a little odd.. were you using a tripod or just in your hand?
     
  11. May 29, 2010 at 11:31 PM
    #11
    NitroCircus177

    NitroCircus177 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4864
    Messages:
    128
    Scottsdale, AZ
    Vehicle:
    05 Black PreRunner BHL
    actually looking back in this one the trees do look a little odd. mostly because i was still learning how to use this camera and i wasnt using a tripod.

    [​IMG]
     
  12. May 29, 2010 at 11:34 PM
    #12
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    all of those shots i took were from a D5000 so by no means do you have to go all the way up to the D90.. yeah but im shooting a D60 right now... if i get a new body i wanna upgrade.... plus woking at best buy i get the D90 body for cheaper than the D5000.

    he ones you took all look good for the most part. in the first picture watch the reflections. you can see the red car and it looks like it might be mixed into the sun glare on the grille. the last one the background does look a little odd.. were you using a tripod or just in your hand? a mixture of both my hand and a tripod. and thanks! im still working on it.... but my camera definitely doesnt shoot like it used to... and im using a 50mm f1.4....i should be getting super clear pics
     
  13. May 29, 2010 at 11:52 PM
    #13
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    I'm still working with a D40 :(

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. May 29, 2010 at 11:57 PM
    #14
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,766
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    Jake, if your shooting anywhere below 2.5 your going to get really soft shots, thats the result of shooting with a wide open aperture. To really test your autofocus shoot around 8-9 and see how sharp you can get the picture. I dont see anything at all wrong with the pics you shot considering you have a wide open aperture. As long as there is at least 1 sharp point in the picture, your camera is doing fine. I see a sharp focal point in almost all pictures too.

    Im sure cleaning your sensor wouldnt hurt but I went 4 years on my Rebel with zero sensor cleanings and it did fine.
     
  15. May 29, 2010 at 11:59 PM
    #15
    SurfInferno

    SurfInferno Dont be stupid, its not smart.

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Member:
    #31393
    Messages:
    2,778
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Vehicle:
    05 5 lugs of furry
    Should've gone with a canon ;) Ive had my canon 5D for 5 years and never had a problem.
     
  16. May 29, 2010 at 11:59 PM
    #16
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,766
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    nice shots. the right glass, settings, and post processing can accomplish alot on its own. Im on a photography forum as well and I am often shocked to see many of these kick ass pictures taken with entry level SLRs
     
  17. May 30, 2010 at 1:37 AM
    #17
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    That's with the kit lens, bro! I want a prime lens :eek:
     
  18. May 30, 2010 at 9:40 AM
    #18
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,766
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    And once again I am amazed...lol. Those look great. I really need to learn to use photoshop, just seems so complicated so right now I'm using basic post processing softwre to correct color casts, sharpness, etc. Prime lenses kick ass too, that's all I plan to shoot with too. I got a 30m/1.4 and a 85m/1.8 for the time being amd hope to pick up a wide angle sometime this yr. How much editing did you use on those??
     
  19. May 30, 2010 at 9:50 AM
    #19
    Mondwa

    Mondwa Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Member:
    #28028
    Messages:
    1,365
    Gender:
    Male
    First Name:
    Michael
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    08 V6 Tacoma
    remote start, Allpro bumper, Slimchubby HID, MetalMiller custom Emblem
    i have the same problem with my Nikon D80. No matter what settings i use i am getting a blurred image. I am going to take it in to get it cleaned Monday and see if that fixes it
     
  20. May 30, 2010 at 10:32 AM
    #20
    THXEY

    THXEY [OP] Panda Jerk

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11614
    Messages:
    12,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    San Diego
    Vehicle:
    2013 Subaru WRX
    STi Short Shifter.OEM floor illumination kit. Rally Armor Mud Flaps. BC BR Coilovers. Invidia N1 Exhaust
    come in here and show us all up!
    all your comments about photography are very reassuring haha thanks manny! but like i said maybe im just trippin and im critiquing
    my photos too much
    :rolleyes: the difference between a D60 and a 5D Mark II is immense.....not even comparable.. and i will never shoot canon. for two reasons...i have put a lot of money into lenses and stuff for my Nikon
    and i hate the hold of canons and i hate the menus....
    JMO
    yeah im just gonna get mine cleaned too....my camera has just been acting funny....
     
To Top