1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Light on after alignment today on my 6"

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by 93civEJ1, Aug 3, 2011.

  1. Aug 3, 2011 at 8:18 AM
    #1
    93civEJ1

    93civEJ1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8411
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 DC TRD OR
    Procomp 6" Stage 1, Bilstein 5100's in front, flowmaster 40 series
    I completed my 6" lift last night....it was way out of alignment, but no issue to report. I took it to get aligned today, its in line good now, but after the alignment on the way down the road I noticed a dash light on...the one with the orange background with like the truck pictures with skid marks under it..

    what happened and what do I need to do now to get it to go off?
     
  2. Aug 3, 2011 at 8:26 AM
    #2
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,111
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    that's the VSC light. probably need to take it to get re-zeroed after the lift, unless something else is broken.
     
  3. Aug 3, 2011 at 8:32 AM
    #3
    93civEJ1

    93civEJ1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8411
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 DC TRD OR
    Procomp 6" Stage 1, Bilstein 5100's in front, flowmaster 40 series
    yes it will need to be recalibrated...but I dont think the light stays on at all...it wasnt on last night after the lift...only after the alignment..lol
     
  4. Aug 3, 2011 at 9:02 AM
    #4
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,111
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    if that's the only light on, i would point to the recal. if other lights are on as well, then i'd look at something being broken during the alignment. the alignment could have pushed the VSC past it's "tipping point" to where it is always activated and wont change until the recal. hard to say for sure b/c VSC issues seem to be hit and miss w/ the trucks and lifts.
     
  5. Aug 3, 2011 at 9:05 AM
    #5
    Yoytoda

    Yoytoda The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    is the abs light on too? Maybe the wheel sensor wasnt taken loose when the lift was done and it broke the wires inside.

    i did that once in a hurry to put my lift in. its easy to splice the 2 wires back together and good as new...
     
  6. Aug 3, 2011 at 9:20 AM
    #6
    93civEJ1

    93civEJ1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8411
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 DC TRD OR
    Procomp 6" Stage 1, Bilstein 5100's in front, flowmaster 40 series
    there shouldnt be any wires broken...Did the lift myself. I did not pay attention to notice if the ABS light was on as well...I didnt recall it being on...but I will have to look after work.
     
  7. Aug 3, 2011 at 2:03 PM
    #7
    Yoytoda

    Yoytoda The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    it wont look broken since the wires are inside a rubber hose
     
  8. Aug 3, 2011 at 3:02 PM
    #8
    93civEJ1

    93civEJ1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8411
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 DC TRD OR
    Procomp 6" Stage 1, Bilstein 5100's in front, flowmaster 40 series
    alrighty...I noticed on the way home that after the truck is off that the light goes off...It doesnt come back on until you get going down the road for a minute...only the skid looking one comes on...it stays lit til you turn the truck off again...there are no other lights on...no abs or anything like that.
     
  9. Aug 3, 2011 at 3:51 PM
    #9
    93civEJ1

    93civEJ1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8411
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 DC TRD OR
    Procomp 6" Stage 1, Bilstein 5100's in front, flowmaster 40 series
    alright i went and did the paperclip / wire method...It kind of looked different than the instructions said, but i did it, and then went for a drive...the light never came on after that...so I am guessing I zero'd it out. woot
     
  10. Aug 3, 2011 at 4:10 PM
    #10
    TacoAlaMode

    TacoAlaMode Mr. Midlife Crisis

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Member:
    #32558
    Messages:
    2,261
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Huntsville AL
    Vehicle:
    10 DC LB MG 4X4 TRD Sport
    Icon Ext Coilover, Demello RockCrusher Sliders, Full tint 360', WeatherTech Floor liners and rainguards, Debadged, In Cabin 110 with 400w anytime, Diff breather mod, leaf squeak mod,
    I changed my UCA's this weekend and we eyeballed the alignment. While adjusting the wheels, the steering wheel ended up about 35` out from being straight. My VSC light came on everytime I drove it until I went and got it officially aligned. I figured the truck didn't like to think it was turning but actually going straight.
     
  11. May 20, 2012 at 10:47 AM
    #11
    saltidadyo

    saltidadyo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Member:
    #48571
    Messages:
    168
    Gender:
    Male
    First Name:
    sal
    new jersey
    Vehicle:
    SR5
    Pro Comp 6inch Lift Kit, Borla cat back, Moto metal 18 inch wheels, Mickey thompson 35 inch Baja's MTZ, Alpine INA 900BT, Thule roof rack, Satoshi Grill, Piaa driving lights on soon to be gone bull bar
    I'm having same problem. What's the paperclip / wire method. I need to fix mine
     
  12. Oct 22, 2016 at 7:41 PM
    #12
    10trdtaco

    10trdtaco American Infidel *DON'T TREAD ON ME*

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Member:
    #193944
    Messages:
    522
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shayne
    Lynchburg, VA
    Vehicle:
    2010 Tacoma TRD Sport DCSB
    4" lift 33-12.50-17 Atturo Trail Blade M/T 17" HELO TRD Satoshi Blackout Grill Tinted headlights with caliraised led headlights ... More to come
    May be late lol ... that is a yaw calibration, apperantley isn't a permanent fix with our trucks ... so have a switch to turn of traction control/abs

    ... how do you like your procomp lift btw?
     
To Top