1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

lights

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by greatshepherd, Oct 24, 2012.

  1. Oct 24, 2012 at 1:56 PM
    #1
    greatshepherd

    greatshepherd [OP] Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Member:
    #89458
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    west virginia
    Vehicle:
    tacoma 4x4
    I have no front parking lights or dash lights. I checked every fuse in both fuse boxes and have power to all except no. 24 underhood fuse box 7.5 amp sta, please advise
     
  2. Oct 24, 2012 at 2:00 PM
    #2
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free Since 1983

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    28,804
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    If you don't have tail lights either then it's a fuse. I had the same thing happen to me a while back. It should be a 10A fuse in the underhood panel. I can't remember which one off hand but I think it's the tail light fuse.
     
  3. Oct 24, 2012 at 2:16 PM
    #3
    greatshepherd

    greatshepherd [OP] Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Member:
    #89458
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    west virginia
    Vehicle:
    tacoma 4x4
    i have tail lights
     
  4. Oct 24, 2012 at 2:17 PM
    #4
    Sandman614

    Sandman614 LRGRNR

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Member:
    #45273
    Messages:
    8,166
    Gender:
    Male
    Boone, NC\Cary, NC
    Vehicle:
    '06 SR5 Off Road
    ARB Front Bumper, Projector Headlights w/Slimcubby 4300K HID's, Oznium LED's, LED taillights, DIY Washable Cabin Moose Filter, Sockmonkey SR5 Off Road, Aux Audio plug, OME 886x, OME Nitrochargers, Wheelers 3 Leaf Progressive AAL, ImMrYo Rear-View Mirror Lift Bracket, Dodge D-Rings
    What else doesn't work?
     
  5. Oct 24, 2012 at 2:44 PM
    #5
    NHCrewcab2008

    NHCrewcab2008 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Member:
    #70638
    Messages:
    84
    Gender:
    Male
    Thornton, NH
    Vehicle:
    SR5 TRD

    What type of work or mods have you done to the truck in the last 2 weeks? it may help us back track the issue.
     
  6. Oct 24, 2012 at 5:00 PM
    #6
    greatshepherd

    greatshepherd [OP] Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Member:
    #89458
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    west virginia
    Vehicle:
    tacoma 4x4
    i just wired in a 3 prong toggle switch for my fogs in place of the factory 4 prong fog switch.
     
  7. Oct 25, 2012 at 6:57 PM
    #7
    greatshepherd

    greatshepherd [OP] Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Member:
    #89458
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    west virginia
    Vehicle:
    tacoma 4x4
    please help i have no front park lights or instament panel lights all the fuses under dash are good
     
  8. Oct 25, 2012 at 8:06 PM
    #8
    Sandman614

    Sandman614 LRGRNR

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Member:
    #45273
    Messages:
    8,166
    Gender:
    Male
    Boone, NC\Cary, NC
    Vehicle:
    '06 SR5 Off Road
    ARB Front Bumper, Projector Headlights w/Slimcubby 4300K HID's, Oznium LED's, LED taillights, DIY Washable Cabin Moose Filter, Sockmonkey SR5 Off Road, Aux Audio plug, OME 886x, OME Nitrochargers, Wheelers 3 Leaf Progressive AAL, ImMrYo Rear-View Mirror Lift Bracket, Dodge D-Rings
    Do me a favor and check Ign.1 No.2, I had radio, headlights, dash lights, windows and some other die and it was that fuse.

    1: Check the ones under the hood

    2: go down the line and replace each one with a new one, until the problem goes away.
     
  9. Oct 25, 2012 at 8:18 PM
    #9
    Rich91710

    Rich91710 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Member:
    #73470
    Messages:
    16,496
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Base
    Satoshi with FJ badge, factory cruise, factory intermittent wipers, Redline Tuning hood-lift struts, Hellwig Swaybar, Rosen DVD-Nav
    How and what did you do... and why?

    The stock 4-prong switch is:

    1 - Fog Relay
    2 - Fog Relay
    3 - Dash lamps
    4 - Ground

    If you screwed with that, you could have burned wiring, damaged the lights switch in the turn signal stalk, or burned out the dimmer.


    Edit... don't use the above as a wiring diagram... tha's just an example and not the actual pinouts.
     
  10. Oct 27, 2012 at 2:35 PM
    #10
    greatshepherd

    greatshepherd [OP] Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Member:
    #89458
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    west virginia
    Vehicle:
    tacoma 4x4
    wow thanks so much lt was a burnrd out dimmer/ who would imagine?
     
To Top