1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Low beam issues.

Discussion in 'Technical Chat' started by MapleMoose, Jun 20, 2011.

  1. Jun 20, 2011 at 8:48 PM
    #1
    MapleMoose

    MapleMoose [OP] Drunk Canadian

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Member:
    #51211
    Messages:
    8,589
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ian
    West Kootenays
    Vehicle:
    1996 Tacoma SR5
    3" Eibach Coils, 3" AP Springs, AP 6" Shackles Toytec Diff drop, BAMF Sliders, Deck plate mod,Volt meter, Highbeam mod, PIAA fogs, 18" Magnaflow, LED dash swap, Color matched Satoshi Grille, Custom Rear Plate Bumper
    What would cause my low beams to switch back and forth between each other? What i mean by this is, it seems like every time i change my bulb the other one will stop working. And its not like its blowing the bulb either.
    I took a look at it on the weekend and cleaned the relays because of green build up. After i cleaned the relays, the one low beam that wasnt working, all of a sudden worked, and the other one stopped working.??????? And my highbeams work fine.

    Do i need a new relays, or is this a much larger issue that i shouldnt even bother wasting time with.

    Thanks
     
  2. Jun 21, 2011 at 7:22 AM
    #2
    EnolaGaia

    EnolaGaia Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Member:
    #9
    Messages:
    1,129
    Gender:
    Male
    Midwest USA
    Vehicle:
    '01 & '04 S-Runners
    01 SR: Double Cab conversion, S/C, lowered.
    When the low beams 'switch', do you mean:

    (a) one or the other goes totally 'dead' (no light at all)
    OR
    (b) one or the other is in high beam mode (instead of totally 'dead')

    If it's (b), and this Taco was originally a Canadian model, I'd suspect a short in the main DRL Relay (not the DRL Relay No. 4) or the wiring connected to it.

    If it's (a) and this Taco was originally a Canadian model, it's probably the wiring.
     
  3. Jun 21, 2011 at 1:15 PM
    #3
    MapleMoose

    MapleMoose [OP] Drunk Canadian

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Member:
    #51211
    Messages:
    8,589
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ian
    West Kootenays
    Vehicle:
    1996 Tacoma SR5
    3" Eibach Coils, 3" AP Springs, AP 6" Shackles Toytec Diff drop, BAMF Sliders, Deck plate mod,Volt meter, Highbeam mod, PIAA fogs, 18" Magnaflow, LED dash swap, Color matched Satoshi Grille, Custom Rear Plate Bumper
    Originally a american truck brought in the late 90's, But has the Km's. The working low beam will always go out when ever i change the non-working light. Highbeams work fine, no matter what i do.
     
To Top