1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

maint. light stays on even after reset process

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Quad D, Sep 26, 2011.

  1. Sep 26, 2011 at 7:15 PM
    #1
    Quad D

    Quad D [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Member:
    #57277
    Messages:
    67
    Gender:
    Male
    First Name:
    Quad
    Colorado, from CA, lived in TX, ID, and MT also.
    Vehicle:
    Tacoma stock, dbl cab, 4x4, short bed, SR5
    Kind of in a tight spot. Just moved to NC from CO and mid trip we had time to get the truck serviced in TX. That was at 9,750mi. At 10,200mi the maintenance reqd. light popped on and has stayed. I figured since it wasn't on when we got the service done than the tech forgot to reset it. So i read through the manual while we traded off driving and found the reset process. Set mileage indicator to ODO, turn off truck, push in mileage reset peg, turn truck on but don't start, wait for lines/zeros/whatever. It never worked. Where I'm at in NC there isn't a dealership anywhere near. Any other ideas??? It's 2011 DC 4X4 V6 SB.
     
  2. Sep 26, 2011 at 7:19 PM
    #2
    Quad D

    Quad D [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Member:
    #57277
    Messages:
    67
    Gender:
    Male
    First Name:
    Quad
    Colorado, from CA, lived in TX, ID, and MT also.
    Vehicle:
    Tacoma stock, dbl cab, 4x4, short bed, SR5
    Thanks, I read in the manual and it said on regular old ODO.....but it was late and I was tired when I read it there. Thanks.
     
  3. Sep 26, 2011 at 8:38 PM
    #3
    Quad D

    Quad D [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Member:
    #57277
    Messages:
    67
    Gender:
    Male
    First Name:
    Quad
    Colorado, from CA, lived in TX, ID, and MT also.
    Vehicle:
    Tacoma stock, dbl cab, 4x4, short bed, SR5
    :D Worked like a charm. Really appreciate it. Went back and read the manual again with better eyes. Step one said set to ODO and turn engine off. Hold TRIP reset and turn on, do not start. Worked in seconds. written weird in the manual for sure.
     
To Top