1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

misfire after changing plugs and wires

Discussion in 'Technical Chat' started by yota02, Aug 21, 2009.

  1. Aug 21, 2009 at 6:06 PM
    #1
    yota02

    yota02 [OP] New Member

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Member:
    #21531
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    PreRunner with TRD package
    i just recently changed my plugs and wires. I listened to a friend and put a non-fowler in one cylinder because i'm having problems with excessive oil burning. the plug either backed out of the non-fowler or just wasnt getting good fire and burned up the plug after 30 mins on interstate. It started misfiring after that. i changed the plugs again thinking maybe i had faulty plugs but i'm still getting a cylinder 4 misfire on the diagnostic reading. can anyone help?
     
  2. Aug 21, 2009 at 6:12 PM
    #2
    InfidelTaco

    InfidelTaco No better friend,No worse enemy...

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Member:
    #20641
    Messages:
    662
    Gender:
    Male
    First Name:
    G
    SoCal
    Vehicle:
    Prerunner
    AFE, Fox, Built Rights, Moog, SpiderTrax, Icon progressive, Grabbers
    did u check the gap on the plugs and are the wires in the correct places.
     
  3. Aug 21, 2009 at 6:40 PM
    #3
    yota02

    yota02 [OP] New Member

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Member:
    #21531
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    PreRunner with TRD package
    the wires are right. I changed them one at a time. And i called the dealership to get the diagram to make sure. the first set of plugs i bought from autozone. the second set i got from dealership. the wires are duralast wires from autozone. should i get the wires from the dealership?. i'm thinknig of bringing it to the dealership and let them fix it. but i dont want to spend money if i can fix it myself. does anyone think it could be sensors?
     
  4. Aug 21, 2009 at 6:42 PM
    #4
    yota02

    yota02 [OP] New Member

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Member:
    #21531
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    PreRunner with TRD package
    thanks. i hope i can be some help to others. but i'm having such a tough time figuring out this misfire thing myself.
     
To Top