1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Morimoto Mini HID Retro Installation Questions

Discussion in 'Lighting' started by SmilingMark, Nov 12, 2010.

  1. Nov 12, 2010 at 6:37 PM
    #1
    SmilingMark

    SmilingMark [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44711
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Ogden, UT
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    Color matched grill w/ grillcraft. BHLM and Morimoto Mini HID's Debadged.
    Well, this weekend marks my first big mod on my new truck. Attempting BHLM and a HID retro with the morimoto mini's. I already have questions, so I'm starting this thread. Friday night and everything is disassembled, ready to bake the lights to seperate.

    I noticed the wiring harness only connects to the drivers side connection to the car. How do I leave the passenger connection? Just wrap in electrical tape and wire tie up out of the way somewhere?
     
  2. Nov 12, 2010 at 7:08 PM
    #2
    c0astie31

    c0astie31 TACO SUPREME

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Member:
    #24349
    Messages:
    347
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Long Island ny
    Vehicle:
    2011 4Runner Trail Edition
    A LOT
    yes, u are right, post pics of your retro, i am thinking of getting the same kit
     
  3. Nov 12, 2010 at 7:17 PM
    #3
    blawrie

    blawrie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Member:
    #33222
    Messages:
    83
    Gender:
    Male
    Please post some good night shots once you are all done. I haven't been able to find any good shots of the mini d2s from a tacoma yet. Thanks and good luck this weekend!!! Look forward to your end result.
     
  4. Nov 13, 2010 at 10:03 AM
    #4
    SmilingMark

    SmilingMark [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44711
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Ogden, UT
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    Color matched grill w/ grillcraft. BHLM and Morimoto Mini HID's Debadged.
    bump... I'm getting closer to that point I could really use an answer before the end of the weekend. :)
     
  5. Nov 13, 2010 at 10:23 AM
    #5
    rmb_crew

    rmb_crew My other ride has 18,400HP!!!!!!

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Member:
    #12837
    Messages:
    6,076
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Jacksonville, FL 30.243103, -81.591007‎
    Vehicle:
    2010 F150 XLT SuperCrew 4X4
    Access larado tonneau, magnaflow exhaust
    Correct. All HIDs are the same.
     
  6. Nov 13, 2010 at 10:54 AM
    #6
    SmilingMark

    SmilingMark [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44711
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Ogden, UT
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    Color matched grill w/ grillcraft. BHLM and Morimoto Mini HID's Debadged.
    Yeah, I understand how the wiring works, not a problem there, just wondering what to do with the now unused passenger headlight connector.
     
  7. Nov 13, 2010 at 11:02 AM
    #7
    ppham444

    ppham444 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Member:
    #34175
    Messages:
    1,710
    Gender:
    Male
    First Name:
    Phuong
    Portland, OR
    Vehicle:
    2010 Double cab 4X4 TRD Sport with JBL
    Redline Tuning hood struts, tinted windows, FX-R HID projector retrofit headlights, AMP power steps
    Tape it up and don't let the ends contact any metal or water.
     
  8. Nov 13, 2010 at 11:09 AM
    #8
    SmilingMark

    SmilingMark [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44711
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Ogden, UT
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    Color matched grill w/ grillcraft. BHLM and Morimoto Mini HID's Debadged.
    Thanks! That's what I thought, just looking for someone to confirm there wasn't a better way.
     
  9. Nov 22, 2010 at 3:33 PM
    #9
    blawrie

    blawrie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Member:
    #33222
    Messages:
    83
    Gender:
    Male
    Any updates on your retro??? How did it all go?
     
  10. Nov 23, 2010 at 10:23 AM
    #10
    SmilingMark

    SmilingMark [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44711
    Messages:
    310
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Ogden, UT
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    Color matched grill w/ grillcraft. BHLM and Morimoto Mini HID's Debadged.
    done and installed. I was going to wait for my new grill craft in for before and after pictures. It's all in now and looks good! Only problem is that my computer's video card has taken a dive and I"m without a home computer. G/F is getting me a new one for Xmas, so once I get that, I'll upload the pictures and put out a DIY guide to what I did, and what I shouldn't have done. (teaser: I had to spend an extra $300 to fix a fubar)
     
  11. Nov 23, 2010 at 2:52 PM
    #11
    blawrie

    blawrie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Member:
    #33222
    Messages:
    83
    Gender:
    Male
    Sounds good man glad it all worked out for you in the end!!! I have this on my to-do list when spring time rolls around next year!!! Can't wait to finally get HID's. Will look forward to your write up as the mini-D2S is the way Im gonna go as well.
     
  12. Nov 23, 2010 at 7:26 PM
    #12
    t4daddy

    t4daddy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Member:
    #39041
    Messages:
    5,975
    Gender:
    Male
    North Alabama
    Vehicle:
    2008 PreRunner Double Cab
    I used the unused conectors' high pass to a relay that power my Hella FF500s (with 55 watt HID) behind the grille. I wired it up through a switch, so I have control over them, or they come on when my high beams are on.
     
  13. Nov 28, 2010 at 12:05 PM
    #13
    stunt man hans

    stunt man hans DISPLACED VIKING LIVING IN GEORGIA

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43127
    Messages:
    4,639
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hans
    LIVE FREE OR DIE
    Vehicle:
    2015 AEV RAM 3500
    FULL AEV PROSPECTOR KIT++
    i just finished my retro and i think they sent me the wrong wiring harness possibly? lol the lights are together and mounted the ballasts are mounted morimoto 35 watt and everything is connected i have no where to connect one of my factory headlight plugs though. but in the package with the wiring harness or ballasts came this thingy idk i need help i have no headlights. i think this is the harness for an H1 setup but i'm not sure. nate at trs told me that there was not connections that needed to be made so what is this business. HELP!!:eek::confused::eek::confused:

    150998_176897855670051_100000495141273_570970_7882690_n.jpg
     
  14. Nov 28, 2010 at 12:20 PM
    #14
    c0astie31

    c0astie31 TACO SUPREME

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Member:
    #24349
    Messages:
    347
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Long Island ny
    Vehicle:
    2011 4Runner Trail Edition
    A LOT
    your pass side plugs stays unplugged, the harness you have will plug into your factory pass side plug, then there are 2 other plugs that go to your ballasts, the plug you are showing is for a different application.
     
  15. Nov 28, 2010 at 1:47 PM
    #15
    stunt man hans

    stunt man hans DISPLACED VIKING LIVING IN GEORGIA

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43127
    Messages:
    4,639
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hans
    LIVE FREE OR DIE
    Vehicle:
    2015 AEV RAM 3500
    FULL AEV PROSPECTOR KIT++
    thanks i figured that part out now it seems i only have one high beam?
     
  16. Nov 28, 2010 at 1:48 PM
    #16
    c0astie31

    c0astie31 TACO SUPREME

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Member:
    #24349
    Messages:
    347
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Long Island ny
    Vehicle:
    2011 4Runner Trail Edition
    A LOT
    check your light that is not working and flip the wires around?
     
  17. Nov 28, 2010 at 1:48 PM
    #17
    stunt man hans

    stunt man hans DISPLACED VIKING LIVING IN GEORGIA

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43127
    Messages:
    4,639
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hans
    LIVE FREE OR DIE
    Vehicle:
    2015 AEV RAM 3500
    FULL AEV PROSPECTOR KIT++
    i'm trying to adjust them as well would i use the factory adjustment screws still or is there another way to adjust the hight both up and down?
     
  18. Nov 28, 2010 at 3:53 PM
    #18
    stunt man hans

    stunt man hans DISPLACED VIKING LIVING IN GEORGIA

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Member:
    #43127
    Messages:
    4,639
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hans
    LIVE FREE OR DIE
    Vehicle:
    2015 AEV RAM 3500
    FULL AEV PROSPECTOR KIT++
    can anyone offer any insight into why only one high beam is working with my literally brand new mini morimoto 35 watt hid retro? harness and everything is connected properly i have no idea why it is doing this any help would be great. also i have a question about adjusting the height. Thanks a bunch
     
  19. Nov 28, 2010 at 6:53 PM
    #19
    Bama_TACO

    Bama_TACO ROLL TIDE!!!!!!!

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Member:
    #41157
    Messages:
    1,017
    Gender:
    Male
    Winfield, AL
    Vehicle:
    2006 PreRunner Double Cab TRD SPORT
    One of mine did this when I first connected them. I bumped the headlight with my hand and it has been working fine since.
     
  20. Nov 29, 2010 at 6:22 PM
    #20
    MC1983

    MC1983 Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Member:
    #16728
    Messages:
    282
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Indianapolis, IN
    Vehicle:
    2005 DC LB PreRunner Sport
    Thats interesting. I have read on HIDPlanet that the miniH1 projectors had some problems with the highbeam being stuck but I never heard of the highbeam not turning on.

    I am still working on my retro when I have time so I am taking it slow. Do you guys have any output shots of the miniD2s?
     
To Top